News

Komentari 35

Dan žalosti u 2 općine: Četvero mladih zauvijek su nas napustili

Dan žalosti u 2 općine: Četvero mladih zauvijek su nas napustili

Općine Semeljci proglasili su i 1. kolovoza danom žalosti. Čekaju se i rezultati očevida obavljenog nakon nesreće kako bi se utvrdio točan razlog i sve okolnosti te koliko je vozač brzo vozio...

Zbog tragične pogibije u prometnoj nezgodi stanovnika Općine Semeljci: Ivana Majhena, Ante Gazića i Marijana Petrića Općinski načelnik Grga Lončarević proglašava subotu, 1. kolovoza 2020. godine, Danom žalosti na području Općine Semeljci.

- Dan žalosti označit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske i zastave Općine Semeljci na pola koplja na zgradi Općine i na svim zgradama i ustanovama kojima je osnivač Općina. Na dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima. Općina poziva sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti. Ovim putem, izražavam najdublju sućut obiteljima - poručio je načelnik.

POGLEDAJTE VIDEO: Strava kod Vinkovaca

Podsjetimo, u automobilu Audi A4 kojime je kobne noći upravljao Ivan Majhen (19) iz Vrbice sjedili su još njegovi prijatelji Lea Pajtak (18) iz Starih Mikanovaca, Ante Gazić (20) iz Mrzovića te Marijan Petrić (18) iz Vrbice. Iako je stotinu puta prošao tom cestom i dobro je poznavao sve male zavoje na njoj, Ivan nije smanjio brzinu kretanja na ulazu u Mikanovce nego je još i dodao gas.

U malom zavoju točno između Vrbice i Mikanovaca Audi je izletio s ceste velikom brzinom, preletio je mali kanal uz cestu, vozio po njivi s kukuruzom 100-tinjak metara, prošao kroz zelenu živicu posađenu uz prvu kuću i zabio se u temelj obiteljske kuće Mirka Božičevića. Odjeknuo je snažan udar koji je iz kreveta izbacio i Božićevića, inače vatrogasca seoskog DVD-a, koji je još pospan izašao iz kuće vidjeti što se dogodilo. Prizor ga je sledio. Prvi je pokušao pomoći djeci u autu koja nisu pokazivala znakove života.  Vatrogasci su morali rezati krov automobila da izvade nastradale.

- Taj auto je preletio gotovo 300 metara otkako je ušao u zavoj na početku sela. Djeco, ne sjedajte u tako brze aute, roditelji ne dopustite to, ljudi pazite kako vozite. Pa svako malo gubimo djecu na cesti zbog ludosti, nečije gluposti - zavapio je očajni vatrogasni zapovjednik Pavošević koji poznaje roditelje svih četvoro mladih.

Obavljen je i detaljan očevid kako bi se utvrdio točan razlog i sve okolnosti nesreće te koliko je vozač brzo vozio u trenutku kada je izletio s ceste. Općine Semeljci i Mikanovci proglasili su i četvrtak danom žalosti.

Najčitaniji članci