Obavijesti

News

Komentari 122

Danas 6. Split Pride: Osigurana povorka prošetat će gradom

Danas 6. Split Pride: Osigurana povorka prošetat će  gradom
1

Od 15.30 sati promet će biti zatvoren od kružnog toka na Zapadnoj obali prema Rivi, od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Đardinu te od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Đardinu

VIDEO

Pod geslom "To je i moja stvar" u subotu će se održati 6. Split Pride zbog čega će danas od 15.30 sati do završetka osiguranja biti blokiran promet u užem centru grada. Tako se neće moći prometovati od kružnog toka na Zapadnoj obali prema Rivi, od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Đardinu te od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Đardinu. 

U zoni osiguranja, prilikom polaska sudionika povorke ponosa privremeno će biti ograničeno kretanje Ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom, Rivom, Narodnim trgom te Bosanskom ulicom, i to u kraćim vremenskim intervalima. 

Organizatori splitskog Pridea pozivaju građane da se pobune protiv revitalizacije ustaštva, radikalnog desničarstva, ograničavanja ljudskih prava i sloboda, bilo kulturalnih, umjetničkih, manjinskih, seksualnih ili medijskih. 

- Grad bez pitanja je Grad koji šuti, stagnira, propada. Šutnja (više) nije zlato. Recimo to u ime svih koji se osjećaju manjinom. Boljem društvu trebaju glasne poruke. Budite dio velikog pitanja: 'Je li to i moja stvar? Ako nije danas, hoće li biti sutra?' U ime boljeg sutra, postavimo pitanje sebi, gradu, državi, jer to je i moja, tvoja, naša stvar. Očuvanje prava manjine je ogledalo zdravog društva - stoji u pozivu građanima. 

Početak okupljanja je u 17 sati u Đardinu, a nakon šetnje gradom i podizanja rainbow zastave na gradskom štandarcu na Pjaci, povorka se vraća u park gdje će zasvirati Nipplepeople i ROLOband. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.