Obavijesti

News

Komentari 48

S 2,6 promila i na normabelu jurio kroz tri crvena i usmrtio taksista. Dobio šest i pol godina

S 2,6 promila i na normabelu jurio kroz tri crvena i usmrtio taksista. Dobio šest i pol godina
2

Ivan Pavlović osuđen je zbog nesreće 27. veljače 2022. kad je s najmanje 2,65 promila alkohola u krvi i pod utjecajem normabela prošao kroz crveno i BMW-om se zabio u Škodu. Poginuo je taksist...

VIDEO

Ivan Pavlović, koji je 27. veljače s 2,65 promila prošao kroz crveno vozeći s 113 km na sat te u naletu BMW-a na taksi usmrtio Krunoslava Kunkušaka dok je putnik iz taksija Josip Ivković u komi, nepravomoćno je osuđen na 6,5 godina zatvora. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

ivan pavlović 01:15

Otac preminulog taksista napustio sudnicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za kazneno djelo koje se Pavloviću stavlja na teret zakonom je propisana kazna od 3-15 godina zatvora.

Sutkinja Daniela Kustec odredila mu je i mjeru trogodišnje zabrane upravljanja osobnim automobilom koja stupa na snagu nakon što odsluži kaznu. Na objavi presude bio je i otac poginulog taksista Krešimir Kunkušak koji je, čuvši kaznu, izašao iz sudnice. Kako je Pavlović osuđen na više od 5 godina nakon objave pravosudni policajci su mu stavili lisice i odveli ga u Remetinec.

Kod odmjeravanja kazne sud je otegotnim ocijenio to što je upravljao u teško pijanom stanju, što je do trenutka nesreće prošao kroz tri crvena svjetla, popio Normabel i vozio prebrzo.

- Vašom krivnjom čovjek u dobi od 42 godine izgubio je život i ostavio dijete, ženu i oca, a drugi u dobi od 34 godine zadobio je najteže ozljede mozga i vegetira - kazala je sutkinja. Olakotnim je ocijenjeno njegovo priznanje, kajanje i isprika te činjenica da je otac troje malodobne djece.

- Oni će jedno vrijeme odrastati bez vas, no kad se vratite doma moći ćete zajedno zaplesati na maturalnoj, proslaviti završetak školovanja, vjenčati se...Za razliku od djeteta stradalog Krunoslava - rekla je sutkinja Kustec.

- Imam psihičkih problema i redovito odlazim kod psihijatra. Uništio sam ljudski život i spreman sam snositi posljedice kakve god bile jer ništa nije vrijedno kao ljudski život - govorio je Ivan Pavlović u sudnici Županijskog suda u Zagrebu.

Optužen je da je 27. veljače 2022. s najmanje 2,65 promila alkohola u krvi i pod utjecajem Normabela prošao kroz crveno svjetlo na križanju Ulice Pavla Hatza i Draškovićeve u Zagrebu te se bočno zabio u Škodu Octaviju u kojoj je bio Krunoslav s putnikom Josipom I.

Pijan proletio kroz crveno i ubio taksista: 'Pokopao sam jedinog sina, unučica stalno pita gdje je'
Pijan proletio kroz crveno i ubio taksista: 'Pokopao sam jedinog sina, unučica stalno pita gdje je'

Krunoslav je preminuo na mjestu, a putnik je zadobio osobito teške ozljede od čijih se posljedica još oporavlja. Prije kobnog križanja prošao je kroz još najmanje jedno crveno te žuto svjetlo na semaforu, a vještaci su izračunali da je u taksi udario brzinom od 98 km/h. U minutama prije nesreće u vožnji je koristio i mobitel - od 22.30 uputio je čak deset odlaznih poziva, posljednji u 22.44, u vrijeme kad se, prema optužnici, zabio u Škodu. Također, prekršajno je osuđivan zbog prometnih prekršaja.

Krivnju je priznao čime je bitno skratio trajanje sudskog postupka.

Počelo suđenje Ivanu Pavloviću: Pijan je proletio kroz crveno, udario u Škodu i ubio taksista
Počelo suđenje Ivanu Pavloviću: Pijan je proletio kroz crveno, udario u Škodu i ubio taksista

- Je li vi znate što ste napravili?Jeste li svjesni koliko ste bili pijani? Jeste li svjesni da je čovjek izgubio život, a da je drugi biljka - pitala ga je sutkinja dok se Krešimir Kunkušak, otac poginulog taksiste, u sudnici suzdržavao od emocija. Pavlovićevu ispriku nije prihvatio i rekao je da mu nikad neće oprostiti.

Pavlović, koji je otac troje djece u dobi od četiri, sedam i 10 godina, ispričao je i kako mu je užasno teško zbog svega što se dogodilo, a njegov odvjetnik Tihomir Mišić predao je sudskom vijeću medicinsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da se Pavlović liječi na Odjelu psihijatrije u KBC-u Zagreb.

Počelo suđenje za smrt taksista, Pavlović se ispričavao. Otac žrtve: 'Nikad ti neću oprostiti!'
Počelo suđenje za smrt taksista, Pavlović se ispričavao. Otac žrtve: 'Nikad ti neću oprostiti!'

- Neću preživjeti ako dobije neku malu kaznu. Vozač sam 54 godine, od toga sam 40 godina radio kao profesionalni vozač, znam što se na cesti može dogoditi. Da je to bio nesretan slučaj, ne bih ništa rekao, ali u takvom stanju sjesti za volan i sve to učiniti... - kazao nam je otac poginulog taksista, Krešimir. Na svaki spomen sina suze mu samo krenu. 

Pred sudom su se pojavili prijatelji Krunoslavovog oca koji su donijeli transparente u znak podrške. Tražili su strogu kaznu za Pavlovića.

- Oštećenici, obitelj žrtava kaznenog djela, vjeruju da će Županijsko državno odvjetništvo uložiti žalbu na visinu kazne i da će u žalbenom postupku Visoki kazneni sud RH postrožiti kaznu jer posljedice divljačkog i svirepog nepoštivanje prometnih propisa s ekstremno visokom brzinom i višestrukih prolazaka kroz crvena svjetla u centru Zagreba uz tešku alkoholiziranost i korištenje mobitela mora biti sankcionirano težom kaznom, svakako višom od izrečenih šest godina i šest mjeseci zatvora. Visina kazne šalje poruku da je takvo ponašanje za maksimalnu društvenu osudu i tiče se svih nas - poručio je odvjetnik Milko Križanović, koji zastupa obitelj poginulog taksista.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović