Obavijesti

News

Komentari 222

Danas štrajkaju radeći, a sutra škole nema u cijeloj Hrvatskoj

Danas štrajkaju radeći, a sutra škole nema u cijeloj Hrvatskoj
3

Nakon današnje privremene obustave štrajkaških aktivnosti u znak pijeteta, u utorak se štrajka u školama svih županija. Za ovaj tjedan planira se i novo okupljanje sindikalnih predstavnika u Zagrebu

VIDEO

Štrajkaške aktivnosti u školama ovog su ponedjeljka privremeno obustavljene, kako je najavljeno prethodnog tjedna, u znak pijeteta prema žrtvama Vukovara i Domovinskog rata. Iako je za danas u podne najavljena tiskovna konferencija Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, pressica je jutros otkazana.

– Obavještavamo Vas o otkazivanju konferencije za medije Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske koja se trebala održati u ponedjeljak, 18. studenog 2019. u 12 sati u zgradi sindikata Hypatia, 1. kat, dvorana Andromeda, Ulica Florijana Andrašeca 18a, Zagreb. Konferencija se otkazuje radi pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje, izvijestili su jutros školski sindikati.

Sljedeća konferencija sutra u 10 sati

Sljedeća konferencija za medije održat će se u utorak, 19. studenog u 10 sati na istome mjestu, a tema je izvještaj i najava daljnjeg tijeka štrajka. Sutra se očekuju i rezultati referenduma o ponudi Vlade prosvjetarima u štrajku.

Podsjetimo, Vlada je na posljednjim pregovorima sindikatima ponudila već poznato povećanje osnovice za 6,12% te izradu analize cjelokupnog sustava plaća u javnom sektoru u okviru koje će se razmotriti i koeficijenti složenosti poslova zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja. Novost u posljednjoj ponudi Vlade je bilo je potpisivanje Sporazuma o dodatku na plaću u obrazovanju i znanosti, kojim se definira obveza Vlade da bi, ako do 30. lipnja 2020. ne izmijeni Uredbu o koeficijentima, svi zaposlenici u sustavu obrazovanja dobili dodatak od 2% na plaću. Prema privremenim rezultatima izjašnjavanja od petka, oko 96% zaposlenika u štrajku odbilo je ponudu.

Sutra štrajk u svim županijama

Nakon današnje privremene obustave štrajkaških aktivnosti u znak pijeteta, u utorak se štrajka u školama svih županija.

Za ovaj tjedan planira se i novo okupljanje sindikalnih predstavnika u Zagrebu.

- Ako u četvrtak bude sjednica Vlade, mi ćemo tada biti na Markovu trgu. Naš cilj više nije masovni prosvjed, a i počinje advent, pa nijedan veliki gradski trg više nije slobodan. Dat ćemo do znanja sudionicima Kongresa europskih pučana da smo ovdje da vide kakvo je stanje demokracije u zemlji, kazao je Mihalinec u petak i dodao kako su se već raspitali te prosvjed ispred Arena centra, gdje se održava kongres, nije dozvoljen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.