Obavijesti

News

Komentari 128

Dani očaja: Zbog birokracije ne mogu biti uz bolesnog sina (5)

Dani očaja: Zbog birokracije ne mogu biti uz bolesnog sina (5)
4

Roditelji djece s onkološkog odjela KBC-a Zagreb imali su popust na smještaj u bolničkom Hotelu Rebro. Sada ga moraju plaćati po punoj cijeni. Traže pomoć

VIDEO

Sobe u bolničkom hotelu su poluprazne, ali roditelji Luke Rauta (5), koji boluje od leukemije, ne mogu biti uz sina. Moraju se snalaziti kako bi mogli posjećivati dijete.

Roditelji Krunoslav (31) i Jelena (26) stalno žele biti uz sina, a rješenje problema vidjeli su u smještaju u nekom od sedam dvokrevetnih apartmana Hotela Rebro koje su mogli dobiti na korištenje.

- Kad smo pitali za to, rekli su nam kako je ugovor, kojim se uprava KBC-a obvezala na subvenciornirani smještaj roditelja malih teških bolesnika, vrijedio do studenog prošle godine. Sada se smještaj u sobi može dobiti samo po komercijalnoj cijeni od 580 kuna po noćenju. Moja neto plaća iznosi 2800 kuna, no nama je dijete najvažnije, pa smo unajmili garsonijeru u Dubravi koju plaćamo 1000 kuna na mjesec plus režije - govori nam Krunoslav. Sretan je, kaže, jer je Luka progovorio i počeo jesti, te se nada da će se sa 16 kilograma vratiti na 23.

- Zadnjih nekoliko dana zaželio se ćevapa, a ja sam toliko sretan kad jede. Do sada je bio samo na infuziji. Bojim se kad odem od njega, bojim se kad se vraćam k njemu, srce mi se kida kad ga vidim da pati, a ne mogu mu pomoći. Da bar mogu biti tu u hotelu da sam mu što bliže - povjerio nam je Krunoslav. A da je ugovor koji su dogovarali HZZO i uprava KBC-a uistinu istekao, potvrdio nam je i resorni ministar Rajko Ostojić. Taj se veliki problem, kaže, mora brzo riješiti.

- Uprava i vlasnici pratećih objekata ugovor bi trebali obnoviti i od mene će vrlo brzo dobiti naputak da ga što prije potpišu. Apelirat ću da se cijene za roditelje te djece snize još drastičnije, za nekih 35 do 50 posto - kaže Ostojić te dodaje da ga žalosti što su svi ti objekti godinama zjapili prazni. Kredit koji je KBC Zagreb podigao prije pet godina za izgradnju hotela nije se počeo odmah vraćati.

Jedan od dioničara Hotela Rebro Davor Štern ne vjeruje da hotel može podnijeti poslovanja u kojem će smještaj biti povlašten.

- Mi ne možemo poslovati ispod ekonomske cijene. Ako je HZZO spreman pokriti aranžman po kojem su i lani roditelji imali značajne popuste, onda neće biti nikakvih problema - kaže Štern. A do isteka ugovora roditelji tih malih bolesnika dvokrevetnu su sobu plaćali 375 umjesto 580 kn. Sada, dok sve strane mudruju i pregovaraju, Luka prima kemoterapiju i želi biti uz roditelje. Broj žiro računa u Erste banci za pomoć obitelji je 3102269929.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk