Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Danska uvela kontrolu granica s Njemačkom i sa Švedskom

Vlada desnog centra tvrdi da želi smanjiti kriminal uvođenjem kontrole granica. Europski ministri unutarnjih poslova zaključili su kako EU treba 'radikalnu reviziju'

AFP
Foto: AFP
5 komentara

Danska je u utorak od 10 sati ponovno uvela kontrolu granica sa svojim susjedima u EU, Njemačkom i Švedskom, prenosi Reuters. Odluku o ponovnom uvođenju pogranične kontrole u svibnju je izglasala vlada desnog centra radi "smanjenja kriminala". Europski ministri unutarnjih poslova zaključili su kako EU treba 'radikalnu reviziju' zbog migracije izbjeglica iz Sjeverne Afrike u Italiju, a od tamo mogu gdje požele. Osim njih, sastali su se i Nicolas Sarkozy i Silvio Berlusconi, koji su također pozvali Europsku uniju na reformu. 

Danska je postala prva zemlja koja je odbacila Schengen te su pokrenuli i pitanje hoće li u budućnosti nastajati problemi u prijelazima granica između zemalja Europske unije, piše Telegraph. Odluka Danske se našla na udaru kritika, a kritizirao ih je i Guido Westerwelle, njemački ministar vanjskih poslova. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message