Obavijesti

News

Komentari 23

Mubarak je i dalje predsjednik stranke, ostavke dali suradnici

Mubarak je i dalje predsjednik stranke, ostavke dali suradnici
8

Izvršni odbor Nacionalne demokratske stranke koja vlada u Egiptu je u subotu dao ostavku. Ostavku na sve funkcije u stranci dao je i Mubarakov sin Gamal

VIDEO

Izvršni odbor Nacionalne demokratske stranke koja vlada Egiptom dao je u subotu ostavku. Ostavku na sve funkcije u stranci dao je i Mubarakov sin Gamal. 

Televizija Al-Arabiya u jednom je trenutku objavila kako je ostavku na mjestio predsjednika stranke dao Hosni Mubarak. Kasnije je Al-Arabiya to povukla. 

Novi glavni tajnik stranke je Hossam Badrawi.  

Vođa oporbe ElBaradei kaže kako Mubarakova ostavka na mjesto predsjednika vladajuće stranke ne bi zadovoljila oporbu te kako ona i dalje traži da Mubarak napusti mjesto predsjednika države.

Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmad Gheid kaže da Mubarak ostaje u Egiptu, te da planira ostati do prijenosa vlasti.

Prosvjednici se i dalje ne povlače s egipatskih ulica. I dalje traže Mubarakovu ostavku. U subotu su se među prosvjednicima proširile informacije kako će se vojska koja osigurava red na trgu Tahrir u Kiaru povući te kako će umjesto njih doći neprijateljskije raspoloženi policajci. 

Traže način kako da Mubaraku ograniče vlast?

Omar Sulejman, novoizabrani egipatski potpredsjednik i dvojica njegovih saveznika traže načine kako da Mubaraku ograniče vlast te ga presele iz predsjedničke palače u Kairu u ljetovalište Sharm-el-Sheikh ili pošalju na produljeno liječenje u Njemačku, piše The New York Times. Mubarak bi navodno službeno trebao ostati predsjednik dok prijelazna vlada i opozicija ne dogovore promjene ustava i raspišu izbore. Opozicija je pak navodno podijeljena. Neki podržavaju Sulejmana, a drugi se boje da bi Egipat mogao dobiti opet doživotnog predsjednika. 

SAD se predomislio?

Predsjednik SAD-a Barack Obama je nedavno rekao kako Mubarak mora otići odmah. Egipatskom predsjedniku je poručio kao tranzicija mora početi sada te kako on zna što treba napraviti. No u subotu je BBC prenio izjavu Franka Wisnera, posebnog američkog izaslanika, koji je rekao da Mubarak mora ostati na vlasti kako bi nadgledao prijelaz u demokraciju. Ipak State Department ovu izjavu izaslanika još uvijek nije komentirao. 

'Plinovod na Sinaju eksplodirao je zbog curenja plina'

Čelnik egipatske plinske kompanije je rekao kako je eksploziju plina na Sinaju prouzročilo curenje plina, javlja Sky. U subotu ujutro se, podsjetimo, pojavila informacija kako su glavni plinovod iz Egipta za Izrael nedaleko Pojasa Gaze raznijeli nepoznati napadači. No kasnije je to opovrgnuto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."