Obavijesti

News

Komentari 49

Daruje! Milan Bandić izdvojio 30.000 kn za Družbu zmajeva

Neka se nađe: Novac je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić darovao Družbi Braća hrvatskog zmaja za novi lanac Velikog meštra, kalež, svijećnjak i pladanj...

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poznat kao Zmaj od Kamenitih vrata, unatoč manjku novca u gradskoj blagajni izdvojio je 30.000 kuna za znamenje Družbi kojoj pripada od 2007.

Član ovog domaćeg tajnog društva, čije je geslo "Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći", postao je nakon dugog pripravničkog staža. Istodobno je primljen i Mirko Barišić. Svaki član, a ima ih oko 250, ima i svoje zmajsko ime. Bandić je htio dobiti ime Zmaj Sljemenski, ali nije mogao jer se tako zove jedan drugi član.

Donacija je uručena baš u vrijeme kada se vodeći ljudi Grada svaki dan žale kako je blagajna prazna, pa čak ne mogu provoditi ni postupke javne nabave. Bandić inače voli dijeliti novce na neobične aktivnosti. Prošle jeseni dao je Pokretu krunice za obraćenje i mir 28.000 kuna za organiziranje molitve, dok je teniskom turniru PBZ Indoors, koji je pogledalo tek 14.000 ljudi, poklonio 4,5 milijuna kuna.

Članovi Zmaja su političari, znanstvenici, suci...

Družba Braća hrvatskog zmaja osnovana je 1905. Njihova dužnost je, kažu, čuvati i afirmirati hrvatsku kulturu i povijesnu baštinu. Zapravo je to cehovsko društvo bogatih i moćnih skriveno od javnosti, a učlanjivanje krije brojne inicijacijske obrede. Članovi su bili i F. Tuđman, A. Stepinac..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa