Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarac se danas mora javiti u zatvor, zatražio je odgodu...

Kako doznajemo, zatražio je odgodu zbog obiteljske situacije. Zbog toga je zadarski Županijski sud zatražio Centar za socijalnu skrb da to i provjeri

Zadar:  Darko Kovačević Daruvarac pušten iz zadarskog pritvora
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
104 komentara

Darko Kovačević Daruvarac danas bi se trebao po odluci suda javiti u Remetinec, odnosno u Centar za dijagnostiku, što je redovita procedura za sve koji su osuđeni na šest ili više mjeseci zatvora.

Kako doznajemo, zatražio je odgodu zbog obiteljske situacije. Zbog toga je zadarski Županijski sud zatražio Centar za socijalnu skrb da to i provjeri.

- Očekujemo izvješće Centra, nakon kojeg ćemo odlučiti - potvrdila nam je sutkinja izvršenja Dijana Grancarić i pojasnila da to ne odgađa Kovačevićevo javljanje u zatvor.

Zadar: Privođenje Darka Kovačevića, Daruvarca sucu istrage BRZA ODLUKA Odbili mu žalbu: Daruvarac se mora javiti u zatvor 23. srpnja

- Sve se vezano za odgodu odvija po žurnoj proceduri i uskoro očekujemo izvješće Centra. Ako se ne javi u Centru za dijagnostiku, oni će nas obavijestiti, a ja kao sudac izvršenja odlučujem hoćemo li izdati dovedbeni nalog. To ovisi o tome je li nejavljanje opravdano ili nije - kaže sutkinja.

Darku Kovačeviću Daruvarcu (32), pravomoćno osuđenom na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, 2. srpnja je na zadarskom Županijskom sudu uručeno rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

ON GLUMI ŽRTVU Daruvarac: Ovakve presude za slomljeni nos nemaju smisla

Daruvarca su proglasili krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu  na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Možda vas zanima i ovo:
Message