News

Komentari 1

Deaktiviran 'zvončić' sa zida ispred šibenskog SDP-a

Deaktiviran 'zvončić' sa zida ispred šibenskog SDP-a

Sumnjivu napravu, ostavljenu na zidu ispred prostorija SDP-a danas u Šibeniku, pirotehničari su bez posljedica deaktivirali nešto iza 15.30 sati. U blizini se nalaze i Općinski sud i Opća bolnica Šibenik

Sumnjivu eksplozivnu napravu, tzv. zvončić, ostavljenu na zidu ispred prostorija šibenskoga SDP-a pirotehničari su popodne deaktivirali bez posljedica, doznaje se od glasnogovornika šibensko-kninske Policijske uprave Šime Pavića.

Policijska uprava oko 13 sati primila je od građana dojavu da je na jednom zidu u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku minsko-eksplozivna naprava, tzv. zvončić. Policijski službenici potvrdili su istinitost dojave te su, radi sigurnosti ljudi i imovine, odmah ogradili mjesto na kojem je on pronađen.

Predsjednik gradskog SDP-a Tonči Restović rekao je kako ne zna za detalje ovog slučaja.

- Ne znam nikakve detalje. Policija je tu, prijavljeno je da se na zidiću ispred zgrade nalazi nešto što bi mogla biti eksplozivna naprava. Ne znam, ne mogu se sjetiti da sam je jutros vidio kad sam tu prolazio - rekao je Restović za portal ŠibenikIN.

U istoj ulici, preko puta ceste, smješten je i Općinski sud u Šibeniku i Opća bolnica Šibenik.

U 15 sati i 42 minute policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu neutralizirao je minsko-eksplozivno sredstvo na mjestu na kojem je ono pronađeno bez ikakvih posljedica. 

Kako je priopćila policija, utvrđeno je da je riječ o minsko-eksplozivnom sredstvu iz Domovinskog rata koje je bilo u zemlji uza zid.

Policija poziva građane da u slučaju pronalaska oružja ili bilo koje druge eksplozivne naprave odmah nazovu broj 192 ili 112 te da ih ni u kojem slučaju ne diraju zbog opasnosti. 

 

Najčitaniji članci