Obavijesti

News

Komentari 17

Debeli minusi diljem zemlje, a u noći stižu snijeg i ledena kiša

Debeli minusi diljem zemlje, a u noći stižu snijeg i ledena kiša
1

Danas će biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje uz maglu, poslijepodne sa sjevera naoblačenje s mogućim snijegom...

VIDEO

U većini zemlje jutarnje temperature ovoga ponedjeljka bile su u minusu. Najhladnije je bilo u Lici i Gorskom kotaru. Primjerice, na Plitvicama se temperatura spustila do minus 8, a u Ogulinu na minus 7 Celzijevih stupnjeva. Tek za pokoji stupanj toplije bilo je u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a jedino uz more temperature su se popele iznad nule pa je tako, primjerice u Dubrovniku, bilo 7 stupnjeva.  

Danas će biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje uz maglu, poslijepodne sa sjevera naoblačenje, navečer i osobito tijekom noći na utorak u središnjim i istočnim predjelima mjestimice može pasti malo snijega ili kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za ponedjeljak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijusovih.

Hladnoća će prema sredini tjedna lagano popuštati, a u četvrtak i petak moglo bi biti i do 10 stupnjeva. Novi val hladnoće, a možda i snijega, očekuje se za vikend. 

Magla i skliski kolnici

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog teretne prikolice u kvaru, između čvorova Ravna Gora i Delnice, na 39.+150 km u smjeru Rijeke, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 m.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca i A3 Bregana-Lipovac između Križa i Lipovca.

Kolnici su vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Lici te dijelom u Dalmaciji. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale i na cestama u gorju.

Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"