Obavijesti

News

Komentari 105

Debeljak je prekršio obećanje: Radnik Lisica ne smije u škver

Debeljak je prekršio obećanje: Radnik Lisica ne smije u škver
5

Ispred Brodosplita još je 30-ak radnika. Među njima je i Frane Lisica, samohrani otac dvoje djece kojega je Debeljak prije nekoliko dana odgovorio od štrajka glađu

VIDEO

U srijedu ujutro se pred Brodosplitom okupilo oko 30-ak radnika koji još nisu pušteni na posao, oni su potpisivali izjavu koju je sastavila pravna služba sindikata kako bi se zaštitili u postupku suspenzije koju je odredila Uprava. 

Među radnicima kojima je zabranjen ulaz bio je i Frane Lisica, koji je bio šokiran jer mu nije dopušteno da se vrati na posao. 

Podsjetimo, samohrani otac dvoje djece s 25 godina staža u škveru je prije nekoliko dana štrajkao glađu od čega ga je u emotivnom razgovoru odgovorio predsjednik Uprave Tomislav Debeljak, što su snimile i nadzorne kamere. Debeljak mu je tada rekao da će najvjerojatnije biti sve u redu. 

No, Lisica ni danas nije pušten na posao. 

- U utorak sam razgovarao s njim na mobitel i pitao ga zašto ne mogu na posao. Rekao mi je da on o tome ne odlučuje - rekao je Lisica. Lisica kaže da mu je tada rekao da zna da mu je otac bio dobar čovjek, ali da on nije. 

Glasnogovornik Brodosplita Frenki Laušić rekao je kako se Lisica neprimjereno ponašao te da zato nije pušten u škver. 

Sindikat zbog Brodosplita najavio kaznenu prijavu protiv Vlade

U utorak navečer Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge radničkih sindikata, najavio je podizanje kaznene prijave Državnom odvjetništvu protiv Vlade zbog Brodosplita

- Podignut ćemo kaznenu prijavu jer nisu kontrolirali provođenje kupoprodajnog ugovora. To stvara mogućnost da kupac Tomislav Debeljak nenamjenski troši sredstva iz državnog proračuna namijenjena za proces restrukturiranja Brodosplita - rekao je Matijašević.

>>> Emotivan razgovor: Debeljak radnika odgovorio od štrajka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.