Obavijesti

News

Komentari 26

Delta soj koronavirusa kod 60 posto novozaraženih u Lisabonu

Delta soj koronavirusa  kod 60 posto novozaraženih u Lisabonu

U Lisabonu u kojem su tijekom vikenda na snazi mjere zatvaranja, više od 60 posto infekcija koronavirusom uzrokovano je delta varijantom bolesti covid-19, pokazali su rezultati istraživanja

VIDEO

U Lisabonu u kojem su tijekom vikenda na snazi mjere zatvaranja, više od 60 posto infekcija koronavirusom uzrokovano je delta varijantom bolesti covid-19, pokazali su rezultati istraživanja koje su u nedjelju objavile novine Publico i ostali mediji. 

Ispitivanja je proveo portugalski Nacionalni institut za zdravlje (INSA).

Glavni grad Portugala je zatvoren na dva i pol dana jer su tamošnje vlasti zabrinute zbog skoka broja novozaraženih delta sojem koronavirusa. 

Zbog toga 2,8 milijuna stanovnika Lisabona može napustiti svoje domove samo ako imaju valjane razloge. Ulazak u grad je dozvoljen isključivo u posebnim okolnostima. Pravila su stupila na snagu u petak, a trajat će do ponedjeljka. 

Moguće je da će vlada sličnu blokadu primijeniti i tijekom vikenda od 25. do 28. lipnja, iako će svaka takva odluka biti donesena vjerojatno u zadnji čas.

Portugal je sve više zabrinut zbog širenja delta varijante koronavirusa koja je zaslužna za nedavni porast broja slučajeva u zemlji. 

Subota je bila četvrti dan zaredom kako je Portugal imao više od 1000 novozaraženih u 24 sata što je razina iz veljače kada je zemlja bila u lockdownu.

Nekih 2,5 milijuna od 10 milijuna Portugalaca primilo je obje doze cjepiva  protiv covida-19.

Iako je  zadnjih dana blago povećan broj hospitalizacija nema rasta umrlih jer su ranjive skupine cijepljene.

Nedavni skok zaraza dogodio se mjesec dana otkako je Portugal, čiji prihodi snažno ovise o turizmu, otvorio svoja vrata gostima iz Europske unije i Velike Britanije, piše agencija Reuters.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.