Obavijesti

News

Komentari 146

Demo je prekinuo Odbor za veterane, Stazić: Radite cirkus

Demo je   prekinuo Odbor za veterane, Stazić: Radite cirkus
10

Predsjednik Odbora Miodrag Demo prekinuo i odgodio zato što bi, kako je obrazložio, neodgovorno bilo raspravljati o proračunu dok nema ministra koji će predstavljati branitelje

Saborski Odbor za ratne veterane, koji je u ponedjeljak trebao raspraviti predloženi državni proračun za 2016. godinu, nije to učinio jer je predsjednik Odbora Miodrag Demo prekinuo i odgodio zato što bi, kako je obrazložio, neodgovorno bilo raspravljati o proračunu dok nema ministra koji će predstavljati branitelje.

Predsjednik Odbora Miodrag Demo (BM 365) predložio je članovima Odbora prekid sjednice, objašnjavajući to novonastalom situacijom, odnosno činjenicom da nema "čovjeka", to jest ministra, koji će predstavljati branitelje te bi bilo neodgovono od Odbora da takvog čovjeka dovede pred svršen čin (izjašnjavajući se o proračunu). 

- Tražio sam sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem, da znamo ime ministra branitelja - rekao je Demo, ispričavajući se ministru financija Zdravku Mariću koji je sa suradnicima došao na Odbor 'braniti' predloženi proračun. 

I dok je Demo pozivao članove Odbora da se izjasne tko je 'za' prekid sjednice, SDP-ov Nenad Stazić rekao mu je da sam može otkazati sjednicu, a ako želi da se raspravlja o dnevnom redu, neka otvori raspravu. Tražite li odgađanje sjednice ili ne, upitao je Stazić, a Demo uzvratio da ju odgađa. 

Željko Jovanović (SDP) je pak prozvao vladajuću koaliciju za "neshvatljivo i neodgovorno" ponašanje.  

- Sve ovo vrijeme niste u stanju izabrati ministra, u proračunu se krešu sredstva za branitelje, socijalu, prijevoz učenika - pobrojao je, pitajući vladajuće što rade.

- Radite cirkus od ovog Sabora i države, ovo je nedopustivo - ustvrdio je Jovanović, spočitavajući Demi da "radi predstavu" otkazujući sjednicu, odnosno da je to mogao riješiti ranije.