News

Komentari 8

Demokrati: Pa Trump je često odobravao nasilje i dijelio SAD

Demokrati: Pa Trump je često odobravao nasilje i dijelio SAD

Poziv predsjednika Donalda Trumpa na jedinstvo nakon sumnjivih paketa odaslanih u domove ili urede bivših demokratskih predsjednika i zastupnika zvuči šuplje zbog njegovih izjava u prošlosti, kažu demokrati

Predsjednik Donald Trump u prošlosti je odobravao nasilje i dijelio zemlju, rekli su demokratski lideri u američkom Kongresu u srijedu nakon slanja paketa s eksplozivnim napravama na adrese istaknutih demokrata, a predsjednik medijske kuće CNN-a upozorio je na česte napade na medije iz Bijele kuće.

Poziv predsjednika Donalda Trumpa na jedinstvo nakon sumnjivih paketa odaslanih u domove ili urede bivših demokratskih predsjednika i zastupnika zvuči šuplje zbog njegovih izjava u prošlosti, rekli su demokratski lideri u Kongresu.

"Često je predsjednik odobravao fizičko nasilje i dijelio Amerikance svojim riječima i akcijama", rekli su čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer te čelnica demokrata u Zastupničkom domu Nancy Pelosi.

Naveli su da je republikanski predsjednik "podržao kongresnika koji je napao novinara, neonacista koji je ubio mladu ženu u Charlottesvilleu, svoje pristaše na skupovima koji su bili nasilni prema prosvjednicima, diktatore diljem svijeta koji ubijaju vlastite građane, a o slobodi medija govorio je kao o neprijatelju naroda". 

Predsjednik CNN-a za svijet Jeff Zucker rekao je da u Bijeloj kući "nimalo ne razumiju ozbiljnost vlastitih kontinuiranih napada na medije". 

"Predsjednik, a napose predstavnik za tisak Bijele kuće, trebali bi shvatiti da su njihove riječi važne. Do sada nisu pokazali da to razumiju", rekao je Zucker. 

Desetak dana do izbora za američki kongres na polovici predsjedničkog mandata sumnjivi paketi za koje se vjeruje da sadrže eksplozivna sredstva dostavljeni su u srijedu u domove poznatih demokrata.

Otkrivene su pošiljke upućene u domove bivših američkih predsjednika Billa Clintona i Baracka Obame, guvernera države New York Andrewa Cuoma, bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, kritičara predsjednika Donalda Trumpa, ureda Debbie Wasserman Schultz, bivše predsjednice nacionalnog odbora Demorakratke stranke te demokratske zastupnice Maxine Waters. 

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za poplavu prijetećih paketa od kojih je prvi stigao u ponedjeljak u dom milijardera i filantropa Georgea Sorosa u New Yorku.

Soroseva zaklada paket je povezala s "govorom mržnje" koja dominira u američkoj politici.

Najčitaniji članci