Obavijesti

News

Komentari 331

Drama na Rebru: 'Mlatili su se na hitnom prijemu, gurnuli su medicinsku sestru. Strašno...'

Drama na Rebru: 'Mlatili su se na hitnom prijemu, gurnuli su medicinsku sestru. Strašno...'
4

Porazbijali su inventar, jedan se pokušao sakriti iza medicinske sestre koju su gurnuli i bacili na pod. Pa su cipelarili tog jednog dečka, a u sobama umiru od raka. Užas, priča nam djelatnik KBC Rebra

VIDEO

U noći na nedjelju krš i lom na hitnom prijemu KBC Rebro.

Kako doznajemo iz dva izvora, potuklo se više ljudi. Bilo je to oko 3 ujutro. Potvrdila nam je to i zagrebačka policija.

- Sinoć je na hitnom prijemu KBC Rebra izbila takva tučnjava... Jedna grupa dovela je prijatelja iz tučnjave, a i ova druga strana je dovezla svog prijatelja iz tuče i tamo su se sastali. Porazbijali su inventar, jedan se pokušao sakriti iza medicinske sestre koju su gurnuli na pod. Pa su cipelarili tog dečka ispred prostorija u kojima ljudi umiru od raka - priča nam djelatnik Rebra.

- Bilo je strašno, nitko nije mogao ni blizu. Teško su ozlijedili tog dečka kojeg su cipelarili, bili su razjareni. Dečko ima razne prijelome kosti lica, došlo je valjda 20 policajaca, krim policija... Strašno - dodaje djelatnik Rebra koji je htio ostati anoniman.

Razbili i auto

Kaže da ovo nije prvi put.

- Ovakvi ekscesi su česti na hitnom prijemu Rebro gdje napadaju djelatnike. Iskaljuju se na nama. Nemamo zaštitu, treba li netko od djelatnika poginuti pa da dobijemo policijsku zaštitu? Barem vikendom kad ovakvih slučajeva ima puno više. Nekidan je isto ušao razjareni lik, sve nam je porazbijao. Ali ovo sinoć, to je bilo strašno. Toliko su lamatali tog dečka na podu, da se netko približio, isto bi dobio batine. Političari imaju zaštitu, a mi ne možemo dobiti policijsku zaštitu vikendom - dodao je.

Policija: Dvoje teško ozlijeđenih

Kontaktirali smo zagrebačku policiju.

- Oko 3 sata na Maksimiru u Ulici Mije Kišpatića, na hitnom prijemu zdravstvene ustanove, iz zasad neutvrđenog razloga su četvorica nepoznatih počinitelja fizički napala dvojicu muškaraca (24, 25) nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema. Potom su došli do osobnog vozila marke Audi A4, u kojem se nalazila 23-godišnjakinja te su i nju fizički napali i oštetili vozilo. Dvojica muškaraca (24, 25) su teško ozlijeđena, dok je 23-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Očevid će se obaviti danas, kriminalističko istraživanje je u tijeku - objavila je policija.

'Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje'

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije je osudila noćašnji napad na hitnom prijemu KBC-a.

- Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje i mjesto na kojem moraju biti sigurni kako pacijenti tako i medicinske sestre i liječnici te svo zdravstveno osoblje. Tražimo od nadležnih najoštrije sankcioniranje ovakvog nedopustivog nasilničkog ponašanja i tražimo od vlasti podizanje sigurnosti na svim hitnim bolničkim prijemima kako bi se u budućnosti spriječile ovakve opasne situacije - rekao je predsjednik komore medicinskih sestara Mario Gazić.

Hrvatska komora medicinskih sestara podsjeća da posebice, u ovo vrijeme epidemije novog koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. HKMS stoga apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori