News

Komentari 4

Deni Karelović razriješen je s mjesta predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode...

Deni Karelović razriješen je s mjesta predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode...

Iz splitske bolnice razloge razrješenja nisu željeli javno iznositi, a sada već biti predstojnik Kurelović ništa nije ništa komentirati. Mario Jukić imenovan je za vršitelja dužnosti šefa splitske ginekologije...

Deni Karelović razriješen je dužnosti predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split. Razloge za razrješenje iz splitske bolnice nisu željeli javno iznositi, napominjući tek kako je ravnatelj splitske bolnice Kareloviću uručio pismeno obrazloženje.

Za vršitelja dužnosti predstojnika Klinike imenovan je Mario Jukić. Sam Kurelović nije nam želio ništa komentirati već nas je uputio da razloge njegovog razrješenja potražimo kod ravnatelja bolnice. 

Prema neslužbenim informacijama protiv Karelovića ustali su njegovi kolege. Navodno su bili nezadovoljni načinom rada Klinike. Ta priča traje već dvije godine, a neslužbeno se priča i kako su neki od njegovih kolega najavili su da će podnijeti ostavke ako se Karelovića ne razriješi.

U javnosti su odmah krenula nagađanja kako je razrješenje Karelovića epilog slučaja kiretaža i peticija koje su se nakon toga pisale protiv sada već bivšeg predstojnika Klinike, no dobro upućeni to demantiraju.

Podsjetimo, sada već bivša zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u Saboru krajem 2018. godine objavila da su je na splitskoj Hitnoj pomoći, gdje je završila zbog spontanog pobačaja, dočekali uvjeti na razini 15. stoljeća. Ispričala je i svojih najmučnijih 30 minuta života svjedočeći kako joj je kiretaža napravljena bez anestezije. Deni Karelović zastupnicu je optužio da laže, a iznosio je i detalje iz njezinog zdravstvenog kartona. Nakon javnog istupa Ninčević Lesandrić, stotine žena diljem Hrvatske svjedočile su o svojim traumatičnim iskustvima. 

- Drago mi što na čelu splitske ginekologije više neće biti netko za koga žene, čim ih takneš skaču do plafona, tko iznosi detalje iz zdravstvenog kartona bez odobrenja i tko na kritiku pacijentice odgovara da laže, umjesto da je slušao što imamo za reći kako bi se loše stanje promijenilo - komentirala je Ninčević Lesandrić.  

Najčitaniji članci