News

Komentari 6

Deseci mrtvih u sudaru teretnog i putničkog vlaka u Grčkoj: 'Užas. Teško je opisati prizor'

Deseci mrtvih u sudaru teretnog i putničkog vlaka u Grčkoj: 'Užas. Teško je opisati prizor'

U putničkom vlaku bilo je oko 350 putnika, a u teretnom oko 20 željezničara. Televizija SKAI prikazala je snimke na kojima se vide vagoni koji su iskočili iz tračnica i gusti oblaci dima

Najmanje 32 ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni nakon sudara dvaju vlakova blizu grčkog grada Larisse u utorak navečer, objavili su vatrogasci u srijedu. Sudarili su se putnički i teretni vlak u središnjoj Grčkoj u utorak navečer, a spasilački timovi evakuiraju putnike iz zapaljenih vagona. Nekoliko vagona izletjelo je s tračnica, a najmanje tri su se zapalila, javila je policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Evakuacija putnika je u tijeku u vrlo teškim uvjetima s obzirom na ozbiljnost sudara vlakova", rekao je glasnogovornik vatrogasne postrojbe Vassilis Varthakogiannis u televizijskom obraćanju.

Trains collide near Larissa

U putničkom vlaku bilo je oko 350 putnika, a u teretnom oko 20 željezničara. Televizija SKAI prikazala je snimke na kojima se vide vagoni koji su iskočili iz tračnica i gusti oblaci dima.

- Bila je vatra pored nas. Pronašli smo rupu i odatle smo uspjeli izaći. Vagon se počeo vrtjeti i onda je završio na boku i uspjeli smo izaći. Bilo je to košmarnih 10 sekundi, u plamenu, panika u vagonu, nisi mogao vidjeti oko sebe od dima - rekao je jedan od putnika na državnoj televiziji ERT.

Trains collide near Larissa

Policija, 40 vatrogasaca i 30-ak vozila hitne pomoći su na mjestu nesreće, javlja lokalni medij Onlarissa.

Konstantinos Agorastor, guverner šire regije Tesalije, rekao je za SKAI TV da su se sudarila dva vlaka - putnički vlak koji je prevozio putnike iz Atene u Solun i teretni vlak na relaciji Solun - Larissa.

Trains collide near Larissa

"Sudar je bio vrlo snažan", rekao je Agorastor i dodao da su četiri vagona iskočila iz tračnica, od kojih su dva "gotovo potpuno uništena". 250 preživjelih evakuirano u Solun autobusima, dodao je za ERT.

- Sudar je bio toliko jak da se prva dva vagona putničkog vlaka "ne vide". Ovo je užasna noć. Teško je opisati prizor - istaknuo je.

Trains collide near Larissa Trains collide near Larissa

Najčitaniji članci