News

Komentari 65

Deseci uhićenih u velikoj akciji: Iz Irana su uvozili heroin u RH

Deseci uhićenih u velikoj akciji: Iz Irana su uvozili heroin u RH

Droga bi iz Južne Amerike i Irana dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili i prodavali. Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane...

Oko 40 ljudi, većinom državljana Hrvatske i Slovenije, uhićeno je tijekom utorka u nekoliko zemalja u finalizaciji velike akcije policija više država, zbog sumnji da su bavili organiziranim krijumčaranjem i prodajom velikih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane, piše Jutarnji List.

Navodno se radi o koordiniranoj akciji koju su vodili hrvatski PNUSKOK te slovenska policija, a uz pomoć austrijskih kolega, skoro dvije godine policija je uz sudske naloge tajno snimala telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno pratila.

Prema zaključcima tajne policijske istrage mreža ove navodne organizacije se prostirala na području Hrvatske, Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije, Njemačke, Italije, BiH, Španjolske, ali i zemalja Južne Amerike od kuda su nabavljali kokain te Irana, od kuda su nabavljali heroin. Sumnja se da je skupina nabavila, prokrijumčarila i preprodala više desetaka kilograma kokaina, desetak kilograma heroina, više desetaka kilograma amfetamina i metamfetamina, te iste tolike količine marihuane, kao i nekoliko kilograma hašiša.

Droga bi iz Južne Amerike i Irana dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili i prodavali.

Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane.

Kako doznaje Jutarnji List, u RH i Slovenije obavljeno je više desetaka uhićenja, a zatim i pretraga stanova u Zagrebu, Istri, primorju i Slavoniji.

Najčitaniji članci