Obavijesti

News

Komentari 25

Desetljeće ponosa: Nagrada za hrabre, poštene, dobre ljude

Desetljeće ponosa: Nagrada za hrabre, poštene, dobre ljude
6

Tijekom prosinca i siječnja čitatelji 24sata i gledatelji HRT-a moći će doznati sve o herojima i njihovim djelima, a veliko finale je 1. veljače i svečana dodjela nagrade

VIDEO

Od srijede u dnevnom listu 24sata i u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HTV-u možete doznati više o dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske za 2014. godinu.

Poplave koje su razorile zemlju od sjevera do juga, novi otkazi, propale tvrtke, osiromašeni i gladni radnici, gladna djeca, deložacije i opće razočaranje... To je stvarnost koju Hrvatska živi već godinama, no upravo takve situacije iznjedrile su grupe i pojedince koji nisu klonuli duhom ni u najtežim trenucima. Oni su se stavili na raspolaganje najslabijim članovima zajednice i pomogli su im olakšati crnilo svakidašnjice u 2014. godini. Svakoga od njih javnost će upoznati kroz reportaže u dnevnom listu 24sata i kroz emisiju “Dobro jutro, Hrvatska” na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije tijekom mjeseca prosinca i siječnja.

Više o njihovim podvizima otkrivamo i na internetskoj stranici

www.ponoshrvatske.hr.

Svečana dodjela nagrade je 1. veljače, a izravno je iz dvorane Kornati u zagrebačkom Hypo Centru prenosi partner Hrvatska televizija. Nagrada je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Voditelji svečane dodjele su Barbara Kolar i Duško Ćurlić, a redatelj je Mario Kovač. Pridružio nam se i novi partner. Tako je ove godine Zagrebačka banka pomogla u realizaciji svečane dodjele i omogućila dobitnicima dašak glamura na crvenom tepihu.

Dobitnici će primiti staklenu statuetu autora Ivice Propadala “Srce na dlanu” koja dočarava upravo to što je svaki od njih učinio - pružio svoje srce. Uz statuu, primit će i monografiju o svim dosadašnjim herojima. Kroz ovih deset godina nagradili smo više od 200 ljudi. Ocjenjivački sud koji je birao ovogodišnje heroje imao je težak zadatak među više od 50 kandidata odabrati laureate. Pristigle priče ocjenjivali su psihologinja Mirjana Krizmanić, glumica Slavica Knežević, televizijska voditeljica Melita Hrengek i mlada Osječanka Ena Šarac. Djevojka je dobila nagradu 2011. godine jer je vedrim duhom i optimizmom te iznimnom snagom pobijedila zloćudni tumor na mozgu.

- Jako sam počašćena što sudjelujem kao članica ocjenjivačkog suda i nadam se da će svi biti zadovoljni mojim odabirom - rekla je preuzimajući materijale s pričama kandidata.

Do danas nam je u programu pomoglo oko 200 volontera

U organizaciji dodjele nagrade sudjeluju brojni stručnjaci, no najviše se ističe rad volontera koji su nesebično tijekom godina darovali svoje vrijeme i znanje. Redatelj i asistenti, voditelji, pjevači i plesači, glumci, zabavljači te umjetnici različitih profila u čast dobitnika i njihova dana osmišljavali su vrhunske točke. Kroz deset godina postojanja nagrade i sedam godina javnih dodjela pomoglo nam je više od 200 pojedinaca i grupa. Hvala im!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...