Obavijesti

News

Komentari 85

Desna ruka Andreja Plenkovića razriješena u Vladi! Ide u ured šefice Europske komisije Leyen

Desna ruka Andreja Plenkovića razriješena u Vladi! Ide u ured šefice Europske komisije Leyen

Za Tenu Mišetić godinama se već govori da je najmoćnija žena u hrvatskoj politici, koja vuče sve konce, a Plenkoviću je isto ono što je Bianca Matković bila Ivi Sanaderu, Jadranka Kosor Franji Tuđmanu

VIDEO

Tena Mišetić, Plenkovićeva desna ruka još od 2015. dok je sadašnji premijer obnašao funkciju zastupnika u Europskom parlamentu, razriješena je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade svih dužnosti na osobni zahtjev jer ide na novi posao u Europskoj komisiji, gdje će raditi u kabinetu i timu šefice Komisije Ursule von der Leyen.

POGLEDAJTE VIDEO: Tena Mišetić odlazi u kabinet Ursule von der Leyen

Pokretanje videa...

Desna ruka Andreja Plenkovića razriješena u Vladi! Ide u ured šefice Europske komisije Leyen VIDEO

Podsjetimo, nakon što se Plenković vratio u Hrvatsku iz EU te na jesen 2016. preuzeo HDZ i postao premijer, povukao je i Tenu Mišetić u Banske dvore te je imenovao zamjenicom predstojnika Ureda Vlade RH.

Zagreb: Modni odabir ministrica i zastupnica za današnju sjednicu

Za Tenu Mišetić godinama se već govori da je najmoćnija žena u hrvatskoj politici, koja vuče sve konce, a Plenkoviću je isto ono što je Bianca Matković bila Ivi Sanaderu, Jadranka Kosor Franji Tuđmanu, bliska suradnica koja je uključena u sve važne odluke. Tako se godinama priča da se do Plenkovića ne može doći ako netko nije dobar s Tenom Mišetić, a upravo je ona bila i na svim važnim sastancima oko Agrokora.

Gotov Sabor HDZ-a: Izabrali su nove članove Predsjedništva stranke i izmijenili Statut
Gotov Sabor HDZ-a: Izabrali su nove članove Predsjedništva stranke i izmijenili Statut

Što se službenih titula tiče, osim što je zamjenica predstojnika ureda premijera, Mišetić upravlja i Službom za javne politike i potporu predsjedniku Vlade, čija je zadaća sustavno praćenje i analize pojedinih javnih politika i sektora radi izrade stručnih mišljenja za potrebe predsjednika Vlade, praćenja izrade sektorskih strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade, te poslovi koordinacije između Vlade i Hrvatskoga sabora.

- Gospođa Tena Mišetić s današnjim danom razriješena je, na osobni zahtjev, dužnosti zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade, zbog prelaska na novi posao u Europskoj komisiji, gdje će raditi u kabinetu i timu predsjednice Ursule von der Leyen. Gospođa Mišetić obnašala je dužnost zamjenice predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića proteklih gotovo 6 godina, a ujedno je bila i predstojnica njegovog Ureda kao predsjednika HDZ-a. Na dužnosti koju je obnašala dala velik doprinos funkcioniranju i organiziranju rada Vlade, pripremama sjednica Vlade, provedbi javnih politika i koordinaciji rada resora. Ususret novim profesionalnim izazovima, želimo joj puno uspjeha na novom poslu u Europskoj komisiji - odgovorili su nam iz Vlade. 

Ime Tene Mišetić spomenulo se i u istrazi protiv Josipe Rimac, koja je Tenino ime spomenula u tajno snimljenom razgovoru s Ružicom Njavro iz Ministarstva poljoprivrede.

- Ružica je kontaktirala Tenu da se Uredba u javno savjetovanje pusti sa svim nedostacima - snimljeno je kako govori Josipa Rimac. Radilo se naime o spornoj uredbi o zakupu šumskog zemljišta koju su Rimac i Njavro navodno željele izmijeniti da bi pogodovale poduzetnicima Anti Sladiću i Josipu Ravliću. Zbog toga su Mišetić kao svjedoka ispitali u USKOK-u u aferi Vjetroelektrane. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao