Obavijesti

News

Komentari 115

Gotov Sabor HDZ-a: Izabrali su nove članove Predsjedništva stranke i izmijenili Statut

Gotov Sabor HDZ-a: Izabrali su nove članove Predsjedništva stranke i izmijenili Statut

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a

VIDEO

Izborom deset članova predsjedništva HDZ-a te 40 članova Nacionalnog odbora, usvajanjem izvješća predsjednika stranke Andreja Plenkovića o radu stranke od posljednjeg sabora, usvajanjem Programa te izmjena i dopuna Statuta, u subotu je u Zagrebu zaključen 19. opći sabor HDZ-a.

VIDEO Pila do pile, ZNA SE! Ovo je vozni park HDZ-ovaca ispred Lisinskog gdje si biraju vrhušku
VIDEO Pila do pile, ZNA SE! Ovo je vozni park HDZ-ovaca ispred Lisinskog gdje si biraju vrhušku

Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova izabrali Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Krešimira Ačkara, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana i Šimu Erlića.

Puljak: Kerum je autentični predstavnik HDZ-a, a ne Đogaš
Puljak: Kerum je autentični predstavnik HDZ-a, a ne Đogaš

Predsjednik stranke Plenković u završnom je govoru, uz zahvalu svim izaslanicima na dolasku i angažmanu, rekao kako se može konstatirati visoki stupanj političkog suglasja unutar HDZ-a o smjeru kojim treba i dalje graditi, unaprjeđivati rad stranke, a osobito visoki stupanj i dogovora i odlučnosti da zajednički rade na boljitku Hrvatske, hrvatskog naroda, svih građana Hrvatske, kao i boljitka Hrvata izvan Hrvatske.

"Pozivam vas da to radimo jednako angažirano kao što smo to činili do sada", poručio je predsjednik HDZ-a premijer Plenković.

Plenković HDZ-ovcima: Usvojili smo kvalitetan program. Sabor završili s 'Bože čuvaj Hrvatsku'
Plenković HDZ-ovcima: Usvojili smo kvalitetan program. Sabor završili s 'Bože čuvaj Hrvatsku'

Najavio da će u ponedjeljak u Zagrebu biti održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva stranke te potom u Požegi, na poziv predsjednica županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, i sastanak Kluba HDZ-a.

 

U petak, 17. lipnja, će, pak, na Jarunu u organizaciji Utemeljitelja HDZ-a biti obilježena 33. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice.

Tko su novoizabrani članovi?

Obzirom da je za Predsjedništvo HDZ-a bilo kandidata upravo onoliko koliko ih se i biralo - 10, unaprijed dogovorenih unutar stranke s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, na današnjem Općem saboru HDZ-a i posljednjem krugu unutarstranačkih izbora se tu već sve i znalo, samo se čekalo koliko će tko glasova od njih dobiti.

Glasalo je 1172 izaslanika, od čega je 1158 listića bilo važećih. Tako je Igor Andrović, župan Virovitičko-posavske županije, u Predsjedništvo ušao sa 873 glasa,  županica Požeško-slavonske županije  Antonija Jozić s 955, Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorski s 880, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak s 879, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar s 848, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek s 886, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije s 892, Ličko-senjski župan Ernest Petry s 848, Blaženko Boban, koji obnaša dužnost Splitsko-dalmatinskog župana s 901 te državni tajnk Ministarstva regionalnog razvoja i šef zadarskog HDZ-a Šime Erlić s 839 glasa.

Ovime je Plenković zaokružio i kompletirao ciklus unutarstranačkih izbora započetih 2020. i u potpunosti stavio stranku pod svoju kontrolu. "Očistio" je vrh od kadrova prijašnjih predsjednika te postavio svoje ljude. 2020. je on ponovno izabran za šefa stranke, a izabrano je i najuže vodstvo stranke te vodstva lokalnih organizacija, ali je zbog pandemije Opći sabor bi odgođen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe