Obavijesti

News

Komentari 620

Detalji užasa na Savi: Motorom bez dozvole pretjecao kolonu, usmrtio djevojku (20) na zebri

Detalji užasa na Savi: Motorom bez dozvole pretjecao kolonu, usmrtio djevojku (20) na zebri
2

Kako navode iz odvjetništva, mladić (21) krenuo je pretjecati kolonu na Jarunskoj i naletio je na djevojku (20) koja je prelazila cestu preko zebre. Od težine ozljeda ona je preminula u vozilu hitne pomoći

VIDEO

Djevojka (20) poginula je u sinoćnoj teškoj nesreći kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, doznaje se nakon očevida koji je obavila zamjenica općinskog državnog odvjetnika.

Udario ju je motocikl koji je na nju naletio oko 0:45 sati. Motociklist (21) je u nesreći zadobio teške ozljede i prevezen je u bolnicu.

Pješakinja poginula u naletu motocikla kod doma na Savi, motociklist teško ozlijeđen
Pješakinja poginula u naletu motocikla kod doma na Savi, motociklist teško ozlijeđen

Motociklist i suputnik bez kacige

Kako su izvijestili iz zagrebačke policije, mladić (21) vozio se prije nego je položio ispit za Hondu imotskih registracija kojom je upravljao. 

Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu, javljaju iz policije.

- Dolaskom do kućnog broja 5, prešao je preko uzdužne neisprekidane crte na sredini kolnika na sjevernu kolničku traku te pretjecao osobne automobile koji su se kretali južnom kolničkom trakom Jarunske ulice i  približavali obilježenom pješačkom prijelazu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, u pretjecanju je naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza, a kretala se u smjeru sjevera - navodi se u priopćenju.

Motorom se zabio u stup javne rasvjete

Nakon naleta na djevojku, motorom se nastavio nekontrolirano kretati, prešao je preko južne trake i izletio van ceste. Naletio je potom na rubni kamen i u stup javne rasvjete. 

Djevojka (20) je od posljedica nesreće preminula u vozilu hitne pomoći, rekli su iz Općinskog državnog odvjetništva. 

Teško ozlijeđenog mladića koji je vozio motor prevezli su u KBC Sestre milosrdnice gdje su ga zadržali na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za očevide.
 
Protiv vozača su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

- Promet je bio obustavljen zbog obavljanja očevida na dionici Jarunske ulice od raskrižja sa Selskom cestom i Haberleovom od 0.50 do 4.55 sati - završava policija priopćenje.

Zagreb: Pješakinja poginula na Jarunu nakon što je na nju naletio motociklist

'Na toj cesti znaju često juriti'

Razgovarali smo s muškarcem koji živi u neposrednoj blizini nesreće i koji je, kako kaže, stigao odmah nakon sudara.

- Bio sam odmah tu, vidio sam  kad su došla kola Hitne. Moj rođak je bio svjedok nesreće, sve je vidio. Koliko znam, radi se o mlađoj djevojci, nisam siguran koliko je godinama imala. Inače, na toj cesti često se zna juriti, pogotovo u smjeru Jaruna. Recimo, i moju prijateljicu su tu istu večer zamalo pregazili autom - priča nam muškarac koji je želio ostati anoniman. Prenio nam je svjedočenje svog rođaka. Ovo nisu potvrđene informacije.

- Kako mi je rečeno, cura je prelazila preko pješačkog i naletio je motociklist. Zabio se u nju. Ona se kotrljala nekoliko metara, a on je uspio nekako iskontrolirati motor. U jednom trenutku, valjda kad je skužio što je napravio, dignuo je ruke od motora i zabio se u stup. Hitna i policija su vrlo brzo došli i ogradili ulicu - prepričao nam je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 620
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"