Obavijesti

News

Komentari 18

Detalji nesreće u Kalinovici: Vozač Mercedesa je naletio na motociklista koji ga je pretjecao

Detalji nesreće u Kalinovici: Vozač Mercedesa je naletio na motociklista koji ga je pretjecao
4

Dijelovi motocikla bili su rasuti dvadesetak metara od mjesta udarca u odvodni kanal. Motociklista (61) udarac je odbacio u obiteljsko dvorište gdje je udario u ogradu i auto te preminuo

Zagrebačka policija izvijestila je da je prometnu nesreću u Kalinovici u kojoj je u nedjelju poginuo motociklist skrivio vozač automobila.

Podsjetimo, prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, dijelovi motocikla bili su razasuti dvadesetak metara od mjesta udarca u odvodni kanal i mostić. Vozača motocikla udarac je odbacio u obiteljsko dvorište gdje je udario u žičanu ogradu i dostavni automobil te preminuo.

Muškarac (50) je 31. srpnja oko 15.25 sati u Kalinovici upravljao automobilom marke Mercedes GLA 400 D njemačkih nacionalnih oznaka te se kretao Karlovačkom cestom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 2 naletio je na motocikl marke Honda SC51 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnjak, a koji je na dozvoljenom mjestu pretjecao navedeni osobni automobil.

Uslijed naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati te je sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 61-godišnjak, a tijelo je prevezeno u  Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je uz stručnu pomoć Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke obavila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu.

Da je kobno bilo pretjecanje ispričao nam je čitatelj, koji se jučer našao na mjestu nesreće.

- Motociklist se kretao iz smjera Klinča sela prema Lučkom. Obilazio kolonu vozila. Jedno vozilo iz kolone po saznanjima je isto krenulo u pretjecanje i vozač motocikla ga je izbjegavao, no udario je u rubni kamen kolnika, zatim i u odvodni kanal - ispričao je čitatelj.