News

Komentari 17

Detalji strave: Tri etaže hotela zatrpale su bagerista u Poreču

Detalji strave: Tri etaže hotela zatrpale su bagerista u Poreču

Tijekom pokušaja akcije spašavanja, intervenirali su i porečki vatrogasci, došla je i Hitna medicinska pomoć, policija... no sve je bilo uzalud. Policija i inspekcija zaštite na radu istražuju slučaj

Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač, radnik je na stroju u Poreču obavljao dodijeljeni zadatak pikaniranja terena. Tada se na njega urušilo čak tri etaže oronula hotela, a kojeg su, neslužbeno doznajemo, drugi polako rušili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bageristi A.M. iz Funtane, mjesta svega nekoliko kilometara udaljena od Poreča nije bilo spasa, poginuo je na mjestu nesreće.

Iako su mu kolege odmah priskočile u pomoć, te bagerima uklonili dio armirano betonskih komada, vidjevši uništenu kabinu u kojoj je bio nesretni radnik, bilo im je jasno da mu nikako ne mogu pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dan nakon tragedije kompletno gradilište bilo je zatvoreno.

Tijekom pokušaja akcije spašavanja, intervenirali su i porečki vatrogasci, došla je i Hitna medicinska pomoć, policija...

No sve je bilo uzalud.

Shrvani kolege bageristi i ostali koji su zatekli se tada na gradilištu bili su u šoku, i nitko nije imao imalo snage o tragediji nešto više nam reći.

Kazali nam samo kako se u jednome trenu čuo prasak i tutnjava, sve se zaprašilo, i stroj je sa čovjekom bio ispod tona materijala. Policija i inspekcija zaštite na radu i dalje ispituje zbog čega je i kako došlo do urušavanja, te da li se sve moglo spriječiti. 

Najčitaniji članci