News

Komentari 139

Detalji strave u Kupincu: Izbo mladića (17) više od 100 puta!

Detalji strave u Kupincu: Izbo mladića (17) više od 100 puta!

Motiv ubojstva još nije poznat. Istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici osumnjičenom (17) je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Maloljetniku (17), osumnjičenom za teško ubojstvo vršnjaka u Kupincu u blizini Jastrebarskog, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u četvrtak navečer odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije dovođenja na sud osumnjičenog maloljetnika su ispitali u prostorijama državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Sumnjiče ga da je na Štefanje 26. prosinca oko 15 sati u mjestu Kupinec, Klinča Sela u polju kod potoka maloljetniku sa sjevera Hrvatske zadao višestruke ubodne rane uslijed kojih je preminuo. 

Kako neslužbeno doznajemo, maloljetnik je vršnjaku nožem zadao više od stotinu uboda.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Mrtvog mladića, koji je ležao u jarku kraj polja, dok je kraj njega zakrvavljen stajao osumnjičeni maloljetnik, zatekao je prolaznik i obavijestio Hitnu i policiju.

Motiv ubojstva nije poznat kao ni kako i zašto se mladić sa sjevera Hrvatske radio na području Klinča sela.

Dan nakon ubojstva njegov otac rekao nam je da je njegov sin ujutro otputovao u Zagreb naći se s prijateljicom na kavi te da se istu večer trebao vratiti kući. Ponio je ruksak i laptop. Nije spominjao nikakav dogovor ni sastanak s osumnjičenim, kojega poznaje od ranije.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici protiv osumnjičenog je otvorilo istragu, odnosno pokrenulo pripremni postupak o čemu su se u petak oglasili priopćenjem, koje donosimo u cijelosti. Prema Zakonu o sudovima za mladež istraga protiv maloljetnika je tajna. 

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor maloljetnom 17-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odnosno na osnovu čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a. (28. 12. 2018.)

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv 17-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijelo Županijskom sudu u Velikoj Gorici prijedlog za pokretanje pripremnog postupka protiv maloljetnika zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. Kaznenog zakona.

Najčitaniji članci