News

Komentari 45

Detalji strave u Paragu: Braća iz kalašnjikova pucala naizmjence

Detalji strave u Paragu: Braća iz kalašnjikova pucala naizmjence

Braća su naizmjence ispalila više rafala iz Kalašnjikova, a svaki od njih imao je najmanje desetak metaka, zbog čega su usmrtili 59-godišnjakinju i ranili još pet ljudi, od kojih djevojčicu od 10 godina...

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je 30 dana istražnog zatvora 22-godišnjaku i 27-godišnjaku zbog ubojstva i pet pokušaja ubojstva, priopćio je sinoć DORH.

Kako navode, istražni zatvor su im odredili zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Uhićenu braću staru 22 i 27 godina ispitali su jučer na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu zbog ubojstva i pet kaznenih djela pokušaja ubojstva u Paragu. Prvo su doveli jednog brata oko 13:30, a nešto prije 15 sati doveli su i drugog.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 22-godišnjak i 27-godišnjak 24. kolovoza 2021. oko 20,55 sati, u Paragu, zajednički i u dogovoru, iz automatske puške, naizmjenično ispalili više rafala, s najmanje nekoliko desetaka metaka, kojima su usmrtili 59-godišnjakinju na mjestu događaja te nanijeli prostrijelne rane 41-godišnjaku, 38-godišnjaku, 10-godišnjakinji, 16-godišnjakinji i 20-godišnjaku, a te su ozljede teške naravi. Opasnost po njihove živote je otklonjena hitnom medicinskom intervencijom - navode iz DORH-a.

Međimurska policija je utvrdila da je oružje nabavio maloljetnik. Pretražili su im i domove i pronašli još oružja, streljivo i pištolj ručne izrade.

Podsjećamo, u Paragu na sjeveru Hrvatske u utorak sukobilo se više ljudi. Na jednoj strani 41-godišnjak i njegov 16-godišnji sin, a na drugoj više ljudi. U sukob se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku. Zajedno s 27-godišnjakom, pucali su  u zrak i prema okupljenima. Žena koja je sjedila na terasi je poginula, više ljudi je ranjeno, među njima i djevojčica (10), koju je metak pogodio u ruku. 

 

Najčitaniji članci