Obavijesti

News

Komentari 70

Detalji strave u Zagrebu: Napao mladića nožem, policajci su ga priveli pa im je umro na cesti

Detalji strave u Zagrebu: Napao mladića nožem, policajci su ga priveli pa im je umro na cesti
5

U jednom trenutku policajci su uočili da je privedeni napadač ostao bez svijesti te su odmah pozvali djelatnika Hitne koji je bio na mjestu obračuna i pokušali su ga reanimirati, ali 30-godišnjak je preminuo

VIDEO

Muškarac (30) preminuo je nakon obračuna do kojeg je došlo noćas oko 1 sat na križanju Vodnikove i Savske policije, a zagrebačka policija u srijedu iza podneva izvijestila je kako se radilo o napadaču koji je preminuo. Mladić (24) kojeg je napao, ima više porezotina, ali je lakše ozlijeđen.

Policija je oko 1 sat dobila dojavu o sukobu muškaraca na križanju Vodnikove i Savske, a kad su došli na mjesto obračuna zatekli su dvojicu muškaraca. 

Jednog od njih građani su svladali i zadržali. 

FOTO Strava u Zagrebu: Na ulici našli mrtvog muškarca, svemu je prethodio sukob na Savskoj?
FOTO Strava u Zagrebu: Na ulici našli mrtvog muškarca,  svemu je prethodio sukob na Savskoj?

- Policijskim službenicima, građani su naveli da su dvojica muškaraca prije dolaska policije trčala po cesti te da je svladani muškarac drugog muškaraca napao nožem i zadao mu ozljede. Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti sa mjesta događaja savladali su ga i potom pozvali policiju i hitnu medicinsku pomoć te su ga zadržavali do dolaska policije - izvijestili su iz policije.

Policajci su potom na mjestu sukoba preuzeli nadzor nad napadačem koji je i dalje pružao aktivan otpor i pokušao se udaljiti s mjesta obračuna. Zbog toga su mu morali staviti i sredstva za vezivanje.  

Za to vrijeme Hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć ozlijeđenom muškarcu.

 
U jednom trenutku, na mjestu događaja, policijski službenici su uočili da je napadač ostao bez svijesti, zbog čega su odmah od djelatnika Hitne medicinske pomoći, koji su bili prisutni na mjestu obračuna, zatražili pružanje medicinske pomoći.

Nakon pokušaja pružanja medicinske pomoći i neuspjele reanimacije od strane liječnika Hitne medicinske pomoći  konstatirana je smrt navedenog muškarca (30).

Ozlijeđeni muškarac, starosti 24 godine, prevezen je u Kliniku za traumatologiju te su utvrdili da je lakše ozlijeđen iako ima više reznih rana po tijelu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

- Bio je pijan ili drogiran, teturao je. Otišao je na raskrižje i mislio sam da će ga pokupit neki auto. Iz suprotnog smjera je išao drugi dečko. Ovaj se primio za stup i počeo vrištati. Imao je ogroman kuhinjski nož u ruci iza leđa. Počeo ga je napadati tim nožem. Naišao je taksist u Mercedesu i počeo trčati za napadačem, počeli su se tući. Ubrzo je sve bilo puno policije - kazao nam je očevidac.

Zagreb: U incidentu na raskrižju Savske i Vodnikove jedna osoba smrtno stradala

Stanare Vodnikove ulice i Savske ceste uznemirili su događaji u gluho doba noći.

- Probudila sam se i vidjela policijski šator na sredini pješačkog prijelaza. Čula sam nekoliko ljudi kako galame, glasno se svađaju, ali nisam mogla razaznati što govore. Uokolo je bilo još policajaca, ispričala nam je jedna stanarka Vodnikove ulice u centru Zagreba, čiji stan gleda na kobno križanje.
Dodaje kako se njezin pas, koji inače zna lajati kad je vani buka i galama, nije oglasio, a nije primijetila ni vozilo Hitne pomoći. 
- Pričali smo i sa susjedima, koji su podstanari. Susjed kaže da je vidio muškarca kako pada na tlo na pješačkom prijelazu. Tamo su bili i policajci, koji su razgovarali sa dva svjedoka. Ispričao je da se jednostavno srušio - kaže naša sugovornica. Druga susjeda vidjela je samo plava svjetla policijskih rotirki kod podvožnjaka na Savskoj cesti.
- Nisam ništa drugo vidjela ni čula pa sam se vratila natrag u krevet. Tek sam ujutro saznala da je netko preminuo - priča susjeda.

Ističe da često svjedoče viki i galami mladih po povratku iz noćnog provoda, osobito iz obližnjeg noćnog kluba.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe