News

Komentari 32

Detalji stravične nesreće kod Garešnice: Sudar je bio toliko jak da su popucala sva sjedala

Detalji stravične nesreće kod Garešnice: Sudar je bio toliko jak da su popucala sva sjedala

Nesreća se dogodila nakon prijevoja i to na dijelu ceste koja zbog uspona ima kraći dio i treću traku. Ovo su osma i deveta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području PU bjelovarsko-bilogorske

- Doista strašna nesreća, koju je teško opisati – kazao nam je, Tomislav Kunješić, zapovjednik JVP Garešnica, čiji su pripadnici odmah po dojavi o užasnoj prometnoj nesreći u naselju Rogoža, koja se dogodila u ponedjeljak oko 13.05. Na mjesto sudara kamiona i sanitarnog vozila Doma zdravlja iz Bjelovarsko – bilogorske županije došli s dva vozila.

POGLEDAJTE VIDEO: Strašna nesreća kod Garešnice 

U nesreći su dvije osobe poginule na mjestu užasne tragedije, a tri su kolima Hitne prevezene u bjelovarsku Opću bolnicu. Ono što su ljudi koji su vidjele položaj vozila i nagađali da je vozač sanitetskog vozila iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu je potvrđeno i očevidom.

Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara koja je rukovodila očevidom u suradnji s garešničkom policijom zaključila je da je 52-godišnji vozač sanitetskim vozilom marke Citroen, bjelovarskih registarskih oznaka vozeći kroz Rogožu u smjeru Garešnice prešao na suprotnu stranu i direktno se sudario s teretnim vozilom marke Mercedes, karlovačkih registarskih oznaka.

Kamionom je upravljao 59-godišnji vozač koji je neozlijeđen. Dva putnika iz sanitetskog vozila su na mjestu tragedije preminula, a vozač sanitetskog vozila i preostala dva putnika iz istog vozila su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar.

Tijela smrtno stradalih prevezeni su na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar radi obdukcija, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.

Četvero putnika se nalazilo u sanitetskom vozilu i vraćali su se iz Zagreba s Onkološkog odjela u Daruvar. Unatoč tome što su svi bili vezani sigurnosnim pojasom sudar je bio toliko stravičan da su popucala sjedala, tako da su nesretni bolesnici letjeli jedan na drugoga.

Nakon dolaska JVP i policije odmah su stigla i tri vozila Hitne. Nakon Garešničke, stigli su i iz Daruvara i Grubišnog Polja i ozlijeđene prevezli u bjelovarsku Opću bolnicu. Navodno se radi o teškim ozljedama sve tri osobe.

Nesreća se dogodila nakon prijevoja i to na dijelu ceste koja zbog uspona ima kraći dio i treću traku. Ovo su osma i deveta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Najčitaniji članci