News

Komentari 88

Detalji tragedije kod Rovinja: Mladići poginuli na motoru, jedan nije imao vezanu kacigu?

Detalji tragedije kod Rovinja: Mladići poginuli na motoru, jedan nije imao vezanu kacigu?

Mladići stari 28 i 25 godina poginuli su nakon što su se zabili u Hyundai koji je vozila djevojka (24). Vozila su se nakon nesreće zapalila, a policija još utvrđuje sve detalje nesreće i traži pomoć svjedoka

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Rovinja jučer poslijepodne poginula su dvojica mladića na Yamahi. Ovo su najnovije žrtve u crnom nizu prometnih nesreća s motoristima u kojima je u proteklih nekoliko dana poginulo petero ljudi.

Istarski policajci jutros su objavili detalje teške nesreće do koje je došlo oko 18 sati kod  čvora Okreti, samo stotinjak metara nakon izlaska s Istarskog ipsilona. Navode da su poginuli mladići stari 28 i 25 godina koji su bili na Yamahi i kretali se iz smjera Rovinja prema Kanfanaru. 

- U jednom trenutku motocikl je udario u bočnu stranu automobila Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je ispred motocikla u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja. Od siline udarca, vozila su sletjela van kolnika i zapalila se. U nesreći su smrtno stradali 28-godišnjak i 25-godišnjak koji su se nalazili na motoru te su njihova tijela prevezena na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije. Vozačica automobila prevezena je u pulsku bolnicu zbog zadobivenih težih ozljeda te je zadržana na liječenju, dok njen 27-godišnji suvozač nije zadobio ozljede - kazali su iz PU Istarske.

Dvije osobe na motociklu poginule na dionici ceste Rovinj-Kanfanar

Na mjesto nesreće odmah su krenula i dva tima Hitne pomoći. Ravnateljica Nastavnog zvoda za hitnu medicinu Istre, dr. Gordana Antić kazala je da je u 18.22 sata zaprimljena dojava da je došlo do nesreće.

- Uputili smo dva naša tima iz Pazina i Rovinja koji su došli za 12 minuta na mjesto događaja. Na žalost, vozač motocikla ležao je uz cestu, a kaciga je bila sa strane. Kod njega su bili prisutni sigurni znaci smrti pa se nije pristupilo reanimaciji obzirom da su na žalost nastale ozljede glave nespojive sa životom - kazala je dr.Antić.

Dvoje ljudi iz automobila s kojim se sudario motocikl zbrinuli su u bolnici.

- Obzirom da je automobi gorio te je došlo do udisanja dima, prevezeni su u pulsku bolnicu. Zbrinuti su prema pravilima struke, te su dobili kisik - kazala je dr. Antić.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti prometne nesreće. Policijska uprava istarska poziva svjedoke prometne nesreće da se jave u Policijsku postaju Rovinj-Rovigno, na broj telefona 538 239 ili putem e-maila istarska@policija.hr.