Obavijesti

News

Komentari 136

Ostala bez muža, sin u bolnici: 'Nema šanse da su mogli vidjeti auto ako nije imao svjetla'

Ostala bez muža, sin u bolnici: 'Nema šanse da su mogli vidjeti auto ako nije imao svjetla'

Zadrane pogodila tragedija: Brojni ljudi opraštali su se u ponedjeljak od Željka (52) koji je poginuo u teškoj nesreći. Pogreb će biti u utorak. Još se istražuju svi detalji nesreće na magistrali

VIDEO

Željko Maras (52) u nedjelju se sa sinom (19) i prijateljem oko 21 sat vraćao kući u Zadar. Sva trojica su vozila motocikle. Prvi je bio Željko, iza njega sin, dok je prijatelj bio treći u formaciji. Na Jadranskoj magistrali, na mračnom predjelu Murvice pokraj Zadra, Željko je počeo pretjecati automobil karlovačkih registracija. Udario je u auto zadarskih registracija koji se kretao suprotnim smjerom, pao s motocikla i poginuo na mjestu nesreće. Njegov sin i vozač (28) automobila s teškim su ozljedama završili u zadarskoj bolnici. Vijest o pogibiji omiljenog susjeda, prijatelja, koji godinama ima prijevoznički obrt, potresla je Zadrane.

Tijekom današnjeg dana opraštali su se od njega na društvenim mrežama. Sprovod je u utorak u 13 sati na groblju Belafuža, a iz grupe Đir oko Borika pozvali su članove da, ako mogu, dođu motociklima jer bi Željko tako želio. Njegova šokirana supruga rekla nam je da uopće nije gledala vijesti ni portale. Ispričala nam je što je čula o samoj nesreći.

U nesreći kod Zadra sudjelovali otac i sin, oboje vozili motore: Sin je teško ozlijeđen i u bolnici
U nesreći kod Zadra sudjelovali otac i sin, oboje vozili motore: Sin je teško ozlijeđen i u bolnici

- Bili su za vikend na Grobniku i vraćali su se kući. Na predjelu između Poličnika i Murvice počeli su pretjecati automobil, koji je usporio, nakon što su se uvjerili da je slobodno za pretjecanje. Taj drugi auto doletio je velikom brzinom te su mu bila ugašena svjetla. Tamo je mračno i nema šanse da su mogli vidjeti auto ako nije imao svjetla. Kad su vidjeli odraz, već je bilo prekasno - rekla je shrvana supruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nesreći joj je ozlijeđen i sin, no on je, kako kaže, u ponedjeljak bio dobro.

- Sin je u bolnici, još je na intenzivnoj, ali je, hvala Bogu, stabilno. Imao je tešku operaciju noge, vanjski prijelom. Komunicira s liječnicima, Još ga nisam uspjela posjetiti - rekla je tiha glasa prepuna boli. U trenutku dok smo razgovarali nije vidjela policijski izvještaj niti je od njih dobila ikakve službene informacije. Slično nam je ispričala i čitateljica koja se javila uz tvrdnju da je vidjela auto prije samog sudara.

Sudarila su se tri motocikla i automobil, muškarac preminuo
Sudarila su se tri motocikla i automobil, muškarac preminuo

Auto vozio bez svjetala?

- Sve što sam vidjela je jurnjava bez svjetla, tamni auto. Brzina mislim maksimalna. Već je bio sumrak tako da su ta svjetla bila neophodna. Sudar nisam vidjela jer se desio nakon što se mimoišao sa mnom. Vidjela sam samo da je u pitanju mlađi momak - rekla je čitateljica. U policijskom izvješću ne spominju se navodi da je auto vozio ugašenih svjetala, no kako su nam potvrdili iz Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zadru trenutačno provodi izvide, dokazne radnje i nalaže provođenje dokaznih radnji radi utvrđenja svih okolnosti nastanka prometne nesreće, po završetku čega će javnost biti obaviještena o utvrđenom - odgovorili su na naš upit iz odvjetništva.

Zadarska je policija nakon obavljenog očevida izvijestila kako “postoji osnovana sumnja da je do nesreće došlo kad je 52-godišnji vozač motocikla vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra i započeo pretjecati osobni automobil karlovačkih registracija kojim je upravljao 50-godišnjak”.

Pao s motocikla nakon udarca

- Pri tom je na lijevom prometnom traku, namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udario u prednji dio automobila zadarskih registracija, kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji se kretao istom dionicom. Nakon udara automobil zadarskih oznaka nastavio se nekontrolirano kretati te se zaustavio izvan kolnika, a 52-godišnjak je pao s motocikla izvan kolnika. Prilikom udara dijelovi motocikla i automobila oštetili su automobil karlovačkih registracija i drugi motocikl zadarskih registracija kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla - priopćili su iz policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji