Obavijesti

News

Komentari 237

Dežulović je napisao kolumnu Je*o vas Vukovar. Ministarstvo se zgražava: 'On vrijeđa žrtve'

Dežulović je napisao kolumnu Je*o vas Vukovar. Ministarstvo se zgražava: 'On vrijeđa žrtve'

Ministarstvo hrvatskih branitelja tvrdi kako Dežulovićev tekst grubo krši Deklaraciju o Domovinskom ratu i izravan je nasrtaj na temeljne vrijednosti na kojima je iznikla suverena Republika Hrvatska

VIDEO

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja poručili su u utorak kako Boris Dežulović u svojoj kolumni o Vukovaru na "grub i primitivan način" vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu.

"Uoči 30. obljetnice najtežeg hrvatskog stradanja Boris Dežulović piše tekst kojim pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata. Ovaj nas je tekst uvjerio da moramo još ustrajnije promicati istinu o Domovinskom ratu, kroz koji su ostvarene stoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom stvorenom u zajedništvu Hrvata u domovini i svijetu", navode u priopćenju referirajući se na Dežulovićevu kolumnu na portalu N1 pod naslovom "Je** vas Vukovar".

Dodaju i kako žrtva Vukovara i Škabrnje, hrvatskih branitelja i civila, zaslužuje pijetet svakoga dana i svih građana Republike Hrvatske koja je slobodna zahvaljujući njima koji su živote ugradili u temelje neovisne i slobodne Hrvatske. 

"Svatko razuman i dobronamjeran zgražava se nad lakoćom kojom Boris Dežulović obezvrjeđuje žrtvu Vukovara. Potrebno je zastati i zapitati se - što to smeta autora ovog sramotnog i necivilizacijskog uratka? Smetaju li ga i vrijeđaju svi oni koji ljudski promišljaju i odaju pijetet nevinoj žrtvi civila i hrvatskih branitelja? Smeta li ga dostojanstvena Kolona sjećanja na čijem su čelu obitelji poginulih i nestalih branitelja Vukovara i branitelji Grada Heroja? Smeta li ga možda i sloboda koju uživa zahvaljujući žrtvi Vukovara i cijele Hrvatske, izborena u nametnutom nam ratu, sloboda koju obilato koristi i kad piše ovakav sramotan pamflet koji se u javnost plasira kao novinarska kolumna", pitaju se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo hrvatskih branitelja tvrdi kako Dežulovićev tekst grubo krši Deklaraciju o Domovinskom ratu i izravan je nasrtaj na temeljne vrijednosti na kojima je iznikla suverena Republika Hrvatska, a posebno na žrtvu Vukovara koji je podnio najveću žrtvu za demokratsku, otvorenu, tolerantnu, neovisnu i suverenu Hrvatsku.

"Vukovar i danas ima otvorene rane nepoznatih sudbina svojih građana i branitelja, koje su u studenom posebno bolne i u čije zacjeljenje ulažemo velike napore. Svjesni boli s kojom se nose članovi obitelji koji su izgubili svoje najmilije i ponovnog uznemiravanja izazvanog ovim tekstom, još jednom najoštrije osuđujemo ovakav ružni nasrtaj na žrtve stradale u Domovinskom ratu. Vukovar jest i ostat će mjesto posebnog domovinskog pijeteta i najdubljih osjećaja, ma koliko to nekima smetalo", stoji u priopćenju.

Boris Dežulović u kolumni pod nazivom "J*** vas Vukovar" među ostalim je napisao: "Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar – kao, uostalom, svaka riječ kad se trideset godina bez prestanka ponavlja – bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla, tek konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti".

Zbog kolumne se bunio i Domovinski pokret, koji je od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija zatražio "hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio". N1 je isti dan objavio priopćenje u kojem navodi kako ne cenzurira autorske kolumne te da u tim slučajevima stoji jasna napomena: 'Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije N1info'.

Kolumnu Borisa Dežulovića za N1 možete pročitati OVDJE.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 237
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a