Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Di-go kvasac u kockici više se neće proizvoditi u Hrvatskoj

Iz tvrtke Kvasac priopćili su kako je jedan od razloga i značajno povećanje uvoza zamrznutih pekarskih proizvoda zbog čega je prodaja svježeg kvasca u stalnom opadanju

Foto: screenshot/kvasac.hr
28 komentara

Iz tvrtke Kvasac, koja proizvodi kockice Di-Go svježeg kvasca, priopćili su da se navedeni prozvod više neće raditi u Hrvatskoj. Pritom će 60 ljudi biti otpušteno, a posao će zadržati njih 88. 

- Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe. Pritom je značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji. Slijedom toga, tvrtka prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost - priopćili su. 

Tvrtka Kvasac iz Prigorja Brdovečkog inače je u vlasništvu francuske Lesaffre grupe. 

Direktor Kvasca Martin Husalek za RTL je kazao kako će 'tvrtka uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike". 

Iz tvrtke dodaju da će Kvasac nastaviti proizvoditi pekarske dodatke i pakirati suhi kvasac. 

- Ova promjena u poslovanju osigurat će dugoročnu stabilnu i konkurentnu ponudu svježeg kvasca, kao i najvišu kvalitetu proizvoda. Dugoročno, Kvasac planira usmjeriti svoja ulaganja u proširenje proizvodnje pekarskih dodataka, s ciljem da osigura snažniji položaj u ovom tržišnom segmentu - stoji u priopćenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message