News

Komentari 30

'Dići ću pola Crikvenice u zrak, a ti ćeš otići sa mnom u grob'

Nije ostao samo na verbalnim prijetnjama već joj je na balkonu njegova stana razbio mobitel, pa ju počeo naguravati, gušiti objema rukama za vrat, bacio na krevet i potom sjeo na nju...

Državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je 34-godišnjeg S. D. iz Crikvenice zbog osnovane sumnje da je prijetio svojoj djevojci. Dežurna sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Kako javlja Novi list osumnjičenik je djevojci, od sredine veljače do 18. ožujka, s namjerom da je prestraši, slao putem mobitela poruke prijetećeg sadržaja, vrijeđao je riječima da je 'manipulatorica, kurva, drolja, smeće, neće to samo tako proći, uništila si mi život'.

- Otjerat ću te u grob - pisao joj je, ali nažalost nije ostao samo na verbalnim prijetnjama već joj je na balkonu njegova stana razbio mobitel uz prijetnje: »Hoćeš da te gurnem dole?«, pa ju počeo naguravati, gušiti objema rukama za vrat, bacio na krevet i potom sjeo na nju.

- Imam bombu, bacit ću je na cijelu Crikvenicu i dići ću pola grada u zrak - prijetio je nadalje. No, nasilje je kulminiralo ovih dana kad joj je priprijetio da »će otići s njime u grob, da će ona sutra otići na more s njim«.

Nakon toga, djevojka je sve prijavila policiji.

Inače, osumnjičenik je ranije osuđivan, a u tijeku je kazneni postupak kojeg je počinio u roku kušnje, pa tužitelj smatra da je sklon činjenju kaznenih djela kroz dulje vremensko razdoblje.

U nastavku kaznenog postupka slijedi saslušanje žrtve i drugih članova obitelji.

Najčitaniji članci