News

Komentari 1

'Dijalog sa SAD-om je važan usprkos Bidenovim izjavama'

'Dijalog sa SAD-om je važan usprkos Bidenovim izjavama'

Kremlj je priopćio kako smatra potrebnim dijalog između Rusije i SAD-a usprkos nedavnoj izjavi američkog predsjednika Joea Bidena da njegov ruski kolega Vladimir Putin „ne može ostati na vlasti“

Dijalog je „nužan“ usprkos tome što su Bidenove „osobne uvrede“ upućene Putinu imale „negativan utjecaj“ na bilateralne odnose, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u utorak, prenosi ruska agencija Interfax.

„To nije samo u interesu dviju država, nego i cijelog svijeta“, naglasio je, pa dodao da će Moskva ili Washington prije ili kasnije morati razgovarati o pitanjima poput strateške stabilnosti i sigurnosti.

Biden je u subotu u Varšavi za Putina rekao kako „ne može ostati na vlasti“.

Ta rečenica koje nije bilo u pisanom tekstu govora nagnala je Bijelu kuću da odmah pokuša umanjiti njezinu važnost i istakne da nije bila riječ o pozivu na rušenje kremaljskog šefa.

Neki stručnjaci i čelnici zemalja saveznica Sjedinjenih Država ocijenili su da se izjava kosi s naporima zapadnih zemalja da ne daju povoda ruskoj eskalaciji u ratu koji Moskva vodi u Ukrajini.

"Samo sam izrazio svoj gnjev: ne bi trebao ostati na vlasti, isto kao što zli ljudi ne bi trebali i dalje činiti loše stvari", ali "to ne znači da u bitnom mijenjamo politiku", rekao je Biden u ponedjeljak.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci