Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dijete se ne može ubiti: Danas bi Tijana Jurić imala 20 godina

Tijana Jurić imala je samo 15 godina kad ju ju Dragan Đurić oteo, silovao i brutalno ubio. Da joj nije prekinuo život i sve snove, Tijana bi prije nekoliko dana, 4. svibnja, puhala u 20 svjećica na rođendanskoj torti

24sata
Foto: 24sata
64 komentara

Tijana Jurić, djevojčica iz Subotice, proslavila bi 4. svibnja 20. rođendan da njen mladi život prije pet godina nije brutalno prekinuo Dragan Đurić. Tijanin otac Igor Jurić na društvenim mrežama podijelio je sjećanja na svoju voljenu i nikad prežaljenu kćer, piše Blic.

- Uberite joj danas najljepši cvijet. Svirajte joj danas najljepše pjesme. Anđeli, za trenutak zaustavite svijet. I nek tugu sunce odnese - objavio je tata Igor povodom njezinog rođendana na svom Facebooku.

24sata NAJVEĆA KAZNA Monstrum iz Srbije osuđen na 40 godina za Tijanino ubojstvo

Citirao je i potresne stihove pjesnika Matije Bećkovića: "Dijete ne može biti mrtvo. Ne ide jedno s drugim i nespojivo je to dvoje. Smrt i dijete. Dijete je sinonim života i ma koliko ga ubijali, ne može se ubiti."

Podsjetimo, Tijana je imala samo 15 godina kad ju je Dragan Đurić oteo, silovao, a zatim je brutalno ubio. Nestala je 26. srpnja 2014. u blizini Sportskog centra Rata u Bajmoku gdje je s prijateljima gledala nogometnu utakmicu. Kada je turnir završio krenula je kući u pratnji dvoje prijatelja, ali se u jednom trenutku vratila na igralište po majicu koju je zaboravila. Tada je nestala. 

Policija ju je danima tražila, no nažalost, obitelj, prijatelje i cijelu regiju koja je pratila slučaj i nadala se da će ju pronaći živu i zdravu, dočekale su najgore vijesti. 6. kolovoza pronašli su je mrtvu. Đurić je kasnije ispričao policiji da je bio pijan kada je sreo Tijanu.

- Nisam ni znao kako se zove. Zakačio sam je autom i ona je počela zvati pomoć. Dozivala je policiju. Začepio sam joj usta, udario je da zašuti i strpao u vozilo - rekao je Đurić policiji. 

24sata PETICIJA Tijanin zakon: Žele da policija nestalu djecu traži odmah

Djevojčicu je odvezao na polje i zadavio ju. Svukao ju je i njeno golo tijelo stavio u prtljažnik svog Golfa 3 te se odvezao 15 kilometara dalje prema Somboru gdje je tijelo bacio i zatrpao zemljom. Usput je bacio i njen mobitel čija je baterija već bila prazna.

Đurić je 2015. godine osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

I pet godina poslije, bol i tuga su u obitelji Jurić neizmjerni. Shrvani roditelji Igor i Mirjana koji pate za svojim djetetom ne odustaju od borbe da ubojice djece budu adekvatno kažnjeni. Tijanin tata je 2017. godine pokrenuo inicijativu za uvođenje doživotnog zatvora za ubojice djece i pokrenuo Fondaciju s kćerinim imenom. I uspio je u tome. Ministarstvo pravde u Srbiji u Nacrt izmjena Kaznenog zakona uvelo je doživotnu kaznu zatvora za ubojice djece bez uvjetnog otpusta.

24sata BLIZU SUBOTICE Djed ubijene Tijane: Bajmok je lijepo, ali i prokleto mjesto!'

- Bit ću veoma ponosan ako Srbija uvede doživotni zatvor za ubojice djece. Sve ovo što radimo je moja želja da Tijanina smrt i smrt svakog drugog djeteta dobije smisao. Ako je već tako tragična smrt u pitanju, da ne bude uzaludna - rekao je svojedobno Igor Jurić.

Možda vas zanima i ovo:
Message