News

Komentari 8

'Dimnjaci oštećeni u potresu mogu izazvati trovanje i požar'

'Dimnjaci oštećeni u potresu mogu izazvati trovanje i požar'

Dan nakon što je glavni grad Hrvatske pogodio razorni potres, priopćenjem se oglasila i Hrvatska gospodarska komora te upozorila na opsanosti oštećenih dimnjaka...

Snažan potres koji je pogodio Zagreb i sjeverozapad Hrvatske ostavio je velike štete na dimnjacima, a ta oštećenja predstavljaju ozbiljnu opasnost za građanestoji u priopćenju HGK.

- Oštećenja dimnovodnih sustava mogu prouzrokovati trovanja, požare i druge posljedice po zdravlje ljudi i sigurnost imovine, istaknuo je voditelj Grupacije dimnjačara Hrvatske gospodarske komore Dejan Lončarić. Pojasnio je na koja oštećenja, odnosno neispravnosti treba obratiti pozornost, a to su:

- Ukoliko primijetite ovakve probleme na svojim dimnjacima obustavite korištenje uređaja za loženje i dimnjaka te obvezno kontaktirajte vašeg nadležnog dimnjačara ili distributera plina za detaljnije upute, upozorio je Lončarić.

- Statistika pokazuje da požari u ogromnom postotku (preko 90 posto) izbijaju u kućanstvima koja ne koriste usluge dimnjačara, odnosno ne održavaju redovno svoje dimnjake. Taj problem je dodatno potenciran ovim potresom pa iz Grupacije dimnjačara HGK apeliraju da im se građani koji sumnjaju na probleme obrate za pomoć u što većem broju, stoji zaključno u priopćenju. 

Najčitaniji članci