News

Komentari 30

Dinamo zaposlio direktora nabave preko čije tvrtke su kupovali sjedalice za stadion

Dinamo zaposlio direktora nabave preko čije tvrtke su kupovali sjedalice za stadion

IZ DINAMA U LOKOMOTIVU Zbog sumnjive nabave stolica protiv Miličevića i vodstva kluba bila je podnesena kaznena prijava. On je napustio Dinamo, neko vrijeme proveo u Lokomotivi, a lani se vratio

Nakon što se ovih dana doznalo da je Dinamo osnovao tvrtku Plavi korner i na mjesto direktora postavio Tomislava Antolića, brata člana Uprave Krešimira Antolića, saznali smo za još jedno upitno kadroviranje u zagrebačkom nogometnom klubu.

Sjećate se stolica?

Naime, krajem 2019. godine klub je ponovno zaposlio Dražena Miličevića, kako kažu u Dinamu, na mjestu voditelja razvoja prodajnog asportimana..

Miličević je u Dinamu već radio i to na sličnom radnom mjestu, a njegovo ime veže se uz aferu iz 2011. godina oko nabave stolica za uređenje maksimirskog stadiona koje je išlo preko njegove tvrtke “Duo-gastronomija”.

Špekuliralo se da su stolice, koje su trebale biti nabavljene izravno od proizvođača u Turskoj, višestruko preplaćene, a zbog sumnje da je u nabavi bilo elemenata kaznenog djela Uskoku i DORH-u tad je podnesena i kaznena prijava protiv tadašnjeg vodstva kluba - braće Zdravka i Zorana Mamića, direktora Damira Vrbanovića, predsjednika Mirka Barišića, direktora stadiona Miljenka Sakomana te direktora nabave Dražena Miličevića.

Radio u Lokomotivi pa se vratio u Dinamo

Od ove kaznene prijave do danas nije bilo ništa, no Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović nepravomoćno su na Županijskom sudu u Osijeku osuđeni zbog drugih kaznenih djela, a bivše vodstvo i suradnike čeka još jedno suđenje za izvlačenje novca iz kluba.

Nakon afere Miličević je napustio Dinamo te je jedno vrijeme radio u Lokomotivi kako bi se prošle godine vratio u klub.

Dodatni je apsurd da je Dražen Miličević među onima koji su od Dinama dobili pozajmicu u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna. Pozajmicu nije vratio zbog čega ga je klub tužio i dobio presudu te je ovršen.

Naši neslužbeni izvori kažu da je Miličević blizak predsjednici Uprave Dinama Vlatki Peras, koja je u klubu i kao članica uprave bila zadužena za ljudske resurse, odnosno zapošljavanja.

Uredili prostoriju ispod tribine koja je zatvorena

Uz njegov povrataku klub veže se i jedan, pomalo bizaran, potez. Naime, u posjedu smo fotografija na kojima se vidi friško uređena prostorija ispod istočne tribine, a na što je ljetos Dinamo navodno potrošio oko milijun kuna.

Ta prostorija, koja bi trebala služiti kao ured i skladište, uređena je unatoč činjenici da je istočna tribina neuporabljiva nakon potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku prošle godine.

- Glavna konstrukcija istočne tribine nije sigurna niti za slučaj djelovanja potresa značajno manjeg intenziteta u odnosu na potres koji je prema seizmičkoj karti RH predviđen kao mogući. Zbog toga ta tribina do daljnjega mora ostati zatvorena i ne može se koristiti za sportske priredbe na stadionu - rekao je član Uprave Krešimir Antolić za Sportske novosti u prosincu prošle godine.

Poslali smo upit klubu vezano uz novo zapošljavanje, pozajmicu te zbog čega su obnovili prostoriju ispod istočne tribine iako je sama tribina neuporabljiva. Evo što kažu:

- Gospodin Dražen Miličević nije direktor nabave u GNK Dinamo, već je od 01. studenoga 2019. godine zaposlen na radnom mjestu voditelja razvoja prodajnog asortimana. Dražen Miličević je sukladno zakonskim propisima od kluba uzeo pozajmicu koju nije vratio u ugovorenom roku te je Klub podnio tužbu, dobio spor i u tijeku je ovršni postupak. Što se tiče ostalih dijelova Vašeg upita, oni se odnose na redovne poslovne odluke Uprave i drugih stručnih tijela Kluba te ih nemamo potrebe posebno objašnjavati javnosti. Sve takve odluke donesene su sukladno odnosnim Zakonima i internim klupskim aktima - poručili su iz GNK Dinamo.

Najčitaniji članci