Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Direktor CIA-e priznao: Neka ispitivanja bila su odvratna

Šef CIA-e oglasio se dva dana nakon što je objavljeno izvješće američkog Senata u kojem su metode poput gušenja vodom nazvali brutalnim i neučinkovitima

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
19 komentara

Direktor CIA-e John Brennan na konferenciji za medije u Virginiji obranio je metode ispitivanja te agencije nakon napada 11. rujna ali je priznao da su neke tehnike bile '''oštre'' i odvratne'', javlja BBC.

- Naša ispitivanja pokazuju da je program pritvaranja i ispitivanja dao korisne informacije koje su pomogle Sjedinjenim Državama da osujete planove napada, zarobe teroriste i spase živote - izjavio je Brennan. 

No kazao je da i nisu zaključili da im je upotreba ''pojačanih tehnika ispitivanja'' unutar tog programa omogućila dobiti korisne informacije od zarobljenika koji su bili podvrgnuti njima. 

Prema njegovom mišljenju uzročno-posljedična veza između uporabe poboljšanih tehnika ispitivanja i korisnih informacija koje bi im dali zatvorenici nije poznata.

Šef CIA-e oglasio se dva dana nakon što je objavljeno izvješće američkog Senata u kojem su metode poput gušenja vodom nazvali brutalnim i neučinkovitima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message