News

Komentari 24

Direktor postrojenja za 24sata: Netko je možda potpalio vatru

Direktor postrojenja za 24sata: Netko je možda potpalio vatru

U nedjelju iza podneva, potvrdili nam je policija, počinje očevid u vezi subotnjeg požara Zagrebpetrolovog postrojenja u Grubišnom Polju. Oekuje se dolazak i zagrebačkih stručnjaka iz Centra za vještačenje

U subotu je u Zagrepetrolu u Grubišnom Polju veliki požar gasilo 64 vatrogasaca s 18 vozila. Postrojbama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije pomagali su vatrogasci lokalnih dobrovoljnih postrojbi i zajedničkim snagama ugasili su vatru.

POGLEDAJTE VIDEO

U nedjelju iza podneva, potvrdili su nam u policiji, počet će s očevidom. Uz policiju te inspektora zaštite na radu očekuje se dolazak i zagrebačkih stručnjaka iz Centra za vještačenje kako bi se otkrili uzroci golemog požara čiji se dimni stup vidio i s 30-tak kilometara.

Zagrebpetrol je tvrtka koja se bavi zbrinjavanjem otpadnog i zauljenog materijala s benzinskih postaja. Prema riječima direktora tvrtke, Davora Prohaske, kojeg je vijest o požaru zatekla na moru, gorjele su gume, plastika i zauljene krpe u skladištu.

VIDEO

Uz 10 do 15 tona otpadnog i zauljenog materijala u tom su se prostoru nalazili, strojevi, preše i druga oprema, ali je nepoznato u kakvom su stanju.

- Postrojenje je pod stalnim videonazdorom i dežurstvom zaštitara. Ne isključujemo da je požar netko podmetnuo jer u zadnjih 20 godina nije bilo niti jednog incidenta - rekao je Davor Prohaska za 24sata.

Tvrdnju je potkrijepio činjenicom da je točka paljenja motornih ulja oko 200 stupnjeva cezijevih te da je uz to potreban otvoreni plamen kako bi se pokrenula vatrena neman.

Na sreću nije bilo ozlijeđenih, a brojne ekipe su se nekoliko sati borile s požarom koji je prijetio da se proširi i na susjedne objekte u Industrijskoj zoni.

VIDEO