Obavijesti

News

Komentari 56

Direktorica zračne luke o svom bonusu: Pohvalio me i ministar

Direktorica zračne luke o svom bonusu: Pohvalio me i ministar
1

Sporni bonus joj je isplaćen temeljem dobrih poslovnih rezultata aerodroma, koji je lani ostvario prihod veći od 40 milijuna kuna, te sedam milijuna kuna dobiti

VIDEO

Direktorica zadarske Zračne luke, Katica Pupić Bakrač, u ponedjeljak se očitovala o isplati bonusa od 195.000 kuna i navodne prijetnje ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića da će je smijeniti ne vrati li isplaćeni bonus. Direktorica tvrdi kako isplatom bonusa nije učinila ništa nemoralno ili protuzakonito, te dodaje da je veći dio novca dala u humanitarne svrhe. 

- Taj stimulativni dio plaće, ili bonus, odobrio mi je Nadzorni odbor i  Skupština Zračne luke na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem 14. svibnja 2013. Osim toga istaknula bih da je tada ministar pohvalio moj rad i rekao kako bi volio da svi direktori posluju poput mene - rekla je Pupić-Bakrač. Tvrdi da je ministar nije nazvao niti je poslao pisanu odluku da mora vratiti bonus. 

– Nikakav naputak ili pisanu odluku o neisplati toga dijela plaće nisam nikada dobila. Taj dio plaće može se i vratiti, ali pisanom odlukom Vlade ili resornoga ministra, a nikako ne usmenim zahtjevima ili ucjenama. Ovdje nije u pitanju novac, nego stvar principa i potpisanoga ugovora - dodala je direktorica zadarskoga aerodroma. 

Istaknula je kako će, dobije li službeno odluku, novac vratiti, a svoja prava zaštiti pravnim putem. Katica Pupić-Bakrač nije željela komentirati nagađanja u javnosti da je kažnjavaju zbog politike njezina supruga Marka Pupića Bakrača, vijećnika u zadarskom Gradskom vijeću. Zadarskoj javnosti je poznat po oštroj kritici gradonačelnika Božidara Kalmete, HDZ-a ali i SDP-a. Katica Pupić-Bakrač prije dvije godine proglašena je menadžericom godine u kategoriji javnih poduzeća na dodjeli priznanja CROMA-e. 

Sporni bonus joj je isplaćen temeljem dobrih poslovnih rezultata aerodroma, koji je lani ostvario prihod veći od 40 milijuna kuna, te sedam milijuna kuna dobiti. Lani je kroz zadarsku Zračnu luku prošlo 30 posto više putnika nego godinu ranije, a ove godine je do sada već premašio brojku od 371.256 putnika, koliko ih je bilo u cijeloj prošloj godini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature