Obavijesti

News

Komentari 57

Divjak traži istragu: Školska godina počela je bez dnevnika

Divjak traži istragu: Školska godina počela je bez dnevnika

Glavni uzrok kašnjenju navodno je zakašnjeli Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji. Pravilnik je zbog kašnjenja u svibnju stupio na snagu tek 1. rujna, a  tek na temelju njega trebale su biti napravljene narudžbe

VIDEO

Iako smo narudžbe dostavili u roku, odnosno do sredine srpnja, novu školsku godinu dočekali smo bez dnevnika i imenika. Po meni je to nedopustivo, rekla je Vesna Šimić, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora u Slavonskom Brodu.

Kako je navela, nastavnici su tako primorani voditi evidenciju u bilježnicima, zapisivati na papiriće i sve to kasnije prepisivati u dnevnike, umjesto da se bave nastavom. Slična situacija vlada i u OŠ Bogoslava Šuleka u Slavonskom Brodu, no tamošnja ravnateljica Slavica Đurđević rekla je da se ipak snalaze kako znaju.

Ove je godine Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji stupio na snagu 1. rujna, tri dana prije početka nove školske godine.

- To je svojevrsno omalovažavanje učiteljskog i nastavničkog posla. Primorava ih se na dvostruku nepotrebnu administraciju umjesto da rade svoj odgojno-obrazovni posao. Grozim se nad tim činom i bez obzira na to tko je kriv, ova se situacija mora riješiti i svakako se ne smije ponoviti - smatra Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

Dodaje kako ovo nije prvi put da škole na vrijeme nisu dobile imenike. Ista stvar dogodila se prije nekoliko godina. Siguran je da ni u ovom slučaju na kraju nitko neće odgovarati.

- To je posljedica velike neodgovornosti prosvjetne vlasti, ali i izdavača, a najveće žrtve te neodgovornosti su učitelji i nastavnici. Svim njihovim problemima sad je dodan i ovaj - tvrdi Stipić. S njim se slažu i u Sindikatu hrvatskih učitelja.

- Ovaj propust samo je jedan u nizu pokazatelja kakvo je stvarno stanje u obrazovanju i kako sustav zakazuje već u elementarnim stvarima - kaže predsjednica Sanja Šprem i dodaje kako se u javnosti priča o reformi obrazovanja, a s druge strane pojedine škole nemaju osigurane osnovne uvjete za rad. Izvor blizak ministrici obrazovanja Blaženki Divjak tvrdi da je ministrica, čim je saznala što se dogodilo, odmah zatražila očitovanje nadležnih dužnosnika i služba kako bi se utvrdilo gdje je sve u sustavu obrazovanja zapelo.

- Reakcija je vrlo brza, ministrica Divjak traži odgovornost i razlog zbog kojeg škole još nemaju dnevnike i imenike - tvrdi izvor blizak ministrici i dodaje kako će se cijela situacija s imenicima i dnevnicima riješiti u roku od deset dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa