Obavijesti

News

Komentari 49

'Divjak žmiri na promoviranje pedofilije u hrvatskim školama'

'Divjak žmiri na promoviranje pedofilije u hrvatskim školama'
1

Pomoćnica ministrice, kao i njezina nadređena, dodaju, učitelje stavlja u središte svoje ideološke ofanzive umjesto da ih, potplaćene i obespravljene, nastoji zaštititi i olakšati im posao...

VIDEO

Udruga Vigilare zatražila je u srijedu da premijer Andrej Plenković smjeni ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, koju optužuje da je pokazala "nevoljkost ili nekompetentnost da se ozbiljno pozabavi promoviranjem pedofilije, homoseksualnosti i rodne ideologije u hrvatskim školama".

"Nakon što je ministrica nečinjenjem praktički podržala ulazak kontroverzne slikovnice 'Moja dugina obitelj' u hrvatske vrtiće i škole, iako nije imala potrebno odobrenje stručnih tijela, pomoćnica ministrice Lidija Kralj u emisiji HTV-a 'Dobar dan, Hrvatska' zauzela je isto indiferentno stajalište o promociji pedofilije kroz školsku lektiru", navodi Vigilare u priopćenju.

"Zar u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ne znaju da je pedofilija kazneno djelo te da svako, pa i najmanje, prikazivanje tog djela, u ovom slučaju u pisanom obliku, potiče seksualizaciju djece i stvara ozračje za društveno prihvaćanje i naposljetku dekriminalizaciju tog odvratnog čina", kaže Vigilare.

Kralj je u svojoj izjavi svu odgovornost za "krajnje neprimjereni sadržaj u lektiri i njegov mogući devastirajući učinak na razvoj školske djece" prebacila na učitelje, iako oni ne bi trebali uopće biti u mogućnosti nuditi djeci takav sadržaj i predstaviti ga u određenom kontekstu po vlastitom izboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pomoćnica ministrice, kao i njezina nadređena, dodaju, učitelje stavlja u središte svoje ideološke ofenzive umjesto da ih, potplaćene i obespravljene, nastoji zaštititi i olakšati im posao, poručuje Vigilare.

"Budući da se ministrica Divjak redovno oglušuje na pozive na dijalog i ignorira zahtjeve zabrinutih roditelja i svih ljudi dobre volje koji ne dijele njezine ekstremne i isključive stavove, od premijera Plenkovića tražimo da zaštiti ugled Vlade i smijeni Blaženku Divjak", kaže se u priopćenju.

Vigilare također smatra da birači HDZ-a "ne žele da se njihova djeca vrtićkog i školskog uzrasta susreću s perverzijama, nemoralom i relativizmom u javnim odgojno-obrazovnim ustanovama", pa će znati nagraditi odlučnu reakciju predsjednika HDZ-a i Vlade.

Divjak: Vigilare bi trebao biti sram kao i one koji prenose lažne vijesti

Stigao je i odgovor ministrice obrazovanja Blaženke Divjak na zahtjev udruge Vigilare koja traži njezinu smjenu i optužuju je da pokazuje "nevoljkost ili nekompetentnost da se ozbiljno pozabavi promoviranjem pedofilije, homoseksualnosti i rodne ideologije u hrvatskim školama". 

- Mislim da bi njih prije svega trebalo biti sram, kao i one koje prenose lažne vijesti i ne provjeravaju činjenice - rekla je ministrica.

Vigilare proziva ministricu da je "nečinjenjem praktički podržala promociju pedofilije kroz školsku lektiru", a ministrica uzvraća da je laž da je određena literatura na popisu lektire. 

- Ni na koji način nismo prejudicirali ni postupke niti načine na koji se bilo što uvodi u škole. Sve prolazi provjere. Pozivam sve da prije nego što posegnu za ovakvim ružnim riječima, kvalifikacijama i etiketiranjem, da povjere. Na stranicama Ministarstva obrazovanja nalaze se kurikulumi koji su spremni za eksperimentalnu provedbu, iako se oni još unaprjeđuju i rade se promjene, no mogu se provjeriti- kazala je. 

Divjak je upozorila da se bavimo marginalnim temama.
 
- Naši učenici taoci su toga da neke skupine ili pojedinci, kojima nije interes unaprjeđenje obrazovnog sustava i obrazovna reforma, i njihovih laži - ustvrdila je ministrica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a