Obavijesti

News

Komentari 240

Vozač (49) mrtav pijan i bez vozačke dozvole pokupio ženu

Vozač (49) mrtav pijan i bez vozačke  dozvole pokupio ženu
8

Muškarac (49), koji je s 2,3 promila alkohola kraj Pleternice teško ozlijedio pješakinju, često pijan upravlja automobila, a vozački ispit nikada nije položio

VIDEO

Pješakinja (57) u nedjelju poslijepodne je s prijateljicom išla na večernju misu. Hodale su uz rub kolnika u Brodskom Drenovcu kraj Pleternice. Dojurio je vozač (49) u Volkswagenu.

Nakon što ju je pijani vozač udario, vozilo ju je odbacilo nekoliko metara. Od siline naleta puklo je vjetrobransko staklo. Nesretnu ženu vozilom Hitne pomoći prevezli su u Opću županijsku bolnicu u Požegi, gdje su liječnici njezine ozljede okvalificirali kao teške. Njezina prijateljica pukom je srećom izbjegla nalet.

24sata

Požeško-slavonska policija potvrdila je kako je vozio pijan. Nakon nesreće izmjerili su mu čak 2,30 promila alkohola u krvi. Očevidom su utvrdili da je na pješakinju naletio zbog neprilagođene brzine. Osim što je velikom brzinom jurio kroz selo, policajci su utvrdili i da je Volkswagenom požeških registracija vozio prije stjecanja prava na upravljanje. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Prema tvrdnjama mještana, riječ je o vozaču koji godinama vozi bez vozačke dozvole, a dosad je navodno napravio više od desetak prometnih prekršaja.

Prošlog tjedna u istom autu zaustavili njegovog prijatelja

Prošlog tjedna, točnije 2. kolovoza, policajci su u redovitoj kontroli prometa zaustavili isti automobil kojim je u nedjelju poslijepodne naletio na pješakinju. Njime je upravljao muškarčev prijatelj (36) kojemu su tada izmjerili 3,19 promila alkohola u krvi. Utvrdili su kako ni on nikad nije položio vozački ispit iako godinama vozi automobil. Neslužbeno doznajemo da i prijatelj ima više prometnih prekršaja. Stanovnici Brodskog Drenovca rekli su nam da su prijatelji zajedno kupili automobil i da ih redovito viđaju kako pijani voze selom. U požeškoj bolnici krajem lipnja preminuo je Goran Višnjić (14). Na njega je 21. lipnja u Antunovcu dok je vozio bicikl naletio vozač (34) s 1,88 promila alkohola.

Tihomir Džanija je rekorder u prometnim prekršajima

Policija ga sad već poznaje, pa mu je postalo gotovo nemoguće izbjeći nove kazne, a stare ne uspijeva platiti nego ih uglavnom odleži u zatvoru. Posljednjih godina više je vremena proveo iza rešetaka nego kod kuće, no svaki put kad izađe, ponovno sjedne za volan.

Nezaposleni Tihomir Džanija zvani Bingula iz Semeljaca opasnost je na cesti i rekorder u prometnim prekršajima. Ima ih 1124, a sakupio ih je tako što već godinama vozi automobil, povremeno i kombi, a uopće nema položen vozački ispit. O Džaniji smo pisali prije dvije godine nakon što ga je policija za volanom zatekla 996. put. Nastavio je voziti i u međuvremenu nanizao još prekršaja.

- Ne mogu drukčije. Imam desetero djece, nezaposlen sam i živim od sakupljanja i prodaje starog željeza. To ne mogu raditi bez auta, pa sam prisiljen stalno činiti prekršaje. Mislim da sam dobar vozač jer vozim od svoje 11. godine. Tad sam kupio svoj prvi auto, Fiću. Sam sam naučio voziti - pokušao je Džanija opravdati svoju nepromišljenost i glupost.

Rekao je da je njegova obitelj bila siromašna, pa nije imao novca završiti školu i položiti vozački ispit.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

- Jednom sam pokušao, ali nikako nisam mogao položiti testove. Imam knjige i sve, ali uvijek imam puno negativnih odgovora. Volio bih to položiti, ali ne ide. Možda kad bi mi dali neki lakši test - kaže Tihomir, koji je već postao stalni “stanar” osječkog zatvora, gdje služi kazne za počinjene prekršaje. Sam popravlja automobile koje vozi, a voze ih i njegovi sinovi dok je otac u zatvoru. Ni oni nemaju vozačke dozvole.

- Kazne dobivam stalno. Pokidam ih i bacim kada dođu. Znam da ih imam oko 1000 i nemam pojma koliko sam ih do sada odradio. Nisam sretan što idem u zatvor jer su tamo neljudski uvjeti. U ćeliji sa 16 kreveta bude nas 30. Spavamo na podu na madracima. Tražit ću da mi kazne zamijene radom za opće dobro - priča Džanija, koji smatra da bi državi, a i svojoj obitelji, tako više koristio. Znali su mu zaplijeniti auto, no on svaki put nabavi novi.

Pregazio ga i ostavio na cesti

Goran Višnjić (14) preminuo je nakon tjedan dana od posljedica nesreće u kojoj ga je u Antunovcu pregazio susjed (34) s 1,88 promila. U selu kažu da je stalno vozio iako nikad nije položio vozački ispit, tvrde da se ni nakon ove prometne nije smirio.

24sata

Vozio od 11. godine, nikada nije položio

Jovo Mihajlović (56) iz Bistrinaca nadomak Belišća još 2009. godine tvrdio je da je napravio više od 2000 prekršaja, ali ga za svaki prekršaj nisu evidentirali. Nikada nije položio vozački ispit.

Bez vozačke i pijan bježao je policiji

Darija Petrovića (29) iz Darde policajci su 2013. izvukli iz smrskanog auta. S 1,71 promilom alkohola bježao im je vozeći 150 km/h i skrivio svoj 302. prometni prekršaj. Dobio je kaznu od 15.000 kuna, koju nije platio.

Dobio dvije godine za smrt motorista

Dejan Maćešić, bivši suvlasnik One2Playa, osuđen je na dvije godine zatvora jer je u srpnju 2012. u Zagrebu usmrtio motociklista Sinišu Smiljanića (22). Imao je 1,89 promila alkohola, a dobio je kaznu ispod zakonskog minimuma.

Počastio policajce i ubio oca dvoje djece

Dalibor Rakić (29) u rujnu 2007. u Vrsaru je, jureći više od 100 km/h, usmrtio Petra Šalju (48), oca dvoje djece. Imao je 2,3 promila alkohola. Prije nesreće je častio policajce. Osuđen je na četiri godine zatvora.

Želi u ‘Big Brother’, a juri 250 km/h

Denis Đuka (29) na Facebook profilu objavljuje snimke kako autocestom juri 250 km/h ili pretječe po zaustavnom traku. Kaže da vozi brzo, ali sigurno. Jedan je od kandidata za ovogodišnji ‘Big Brother’.

Četiri od pet rekordera voze iako nikad nisu položili vozački ispit

Petorica rekordera starih 21, 22, 40, 50 i 56 godina u pet godina su skrivili od 199 do 375 prekršaja.

Kažnjavaju ih uglavnom za vožnju bez vozačke dozvole jer čak četvorica nisu položila vozački ispit, a često voze i neregistrirane aute. Muškarac (40) skupio je 295 prekršaja pijan vozeći bicikl. Jedan ima 144 negativnih bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela