Obavijesti

News

Komentari 10

Divljao je cestom, udario auto pa prijetio i izvadio pištolj...

U Pazinu je, javlja DORH, ispitan 66-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, a nakon toga izvadio pištolj i oštećenima prijetio ubojstvom

Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak 11. rujna oko 16 sati pod utjecajem alkohola (1,81 promila) upravljao svojim automobilom županijskom cestom u Vrsaru, stoji u službenom priopćenju DORH-a. 

Vozač je automobilom ušao na cestu DC75 pri čemu nije propustio sva vozila te je na taj način oduzeo prednost drugom automobilu. Prvooštećeni je zbog toga naglo zakočio te istovremeno zaobišao automobil 66-godišnjaka, kako bi izbjegao sudar. Okrivljenik je pak nastavio pratiti automobil oštećenika te 'simulirati' da će ga preteći. 

U jednom trenutku, kada je iz suprotnog smjera dolazio automobil, vozač drugog automobila je usporio te se primakao desnom rubu kolnika. U tom trenutku 66-godišnjak je udario u automobil ispred sebe. Vozač i suvozač tada su izašli iz automobila, a 66-godišnjak im se počeo unositi u lice, vrijeđati ih i prijetiti vozaču da će ubiti i njega i njegovu obitelj. 

Okrivljenik je potom otišao do auta i izvadio manji pištolj te nastavio s prijetnjama, dok su oštećenik i njegov suvozač pobjegli u strahu za svoje živote. 

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Pokretanje videa ...