News

Komentari 123

Liječnica otkrila kakve ozljede imaju pretučeni, policija tvrdi: 'Nema potrebe za pritvorom'

Liječnica otkrila kakve ozljede imaju pretučeni, policija tvrdi: 'Nema potrebe za pritvorom'

Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku

Tragovi neviđenog divljaštva još su vidljivi na Platku. Trojica muškaraca došla su driftati u BMW-u, a kada su zapeli u snijegu tražili su od pripadnika HGSS-a da ih izvuče. Kada je odbio njihov zahtjev počeli su ga tuči. 

Muškarac koji je priskočio u pomoć HGSS-ovcu zaradio je prijelom ruke, a nekoliko udaraca primila je i djevojka koja je pokušala smiriti situaciju. Svima, pa i HGSS-ovcu koji je dobio nekoliko udaraca u glavu, u riječkom KBC-u ustanovljene su lakše ozljede.

- Primljeno je troje pacijenata, jedan gospodin dovezen je vozilom Hitne pomoći zbog ozljeda zadobivenih u tučnjavi. Zadobio je nekoliko udaraca u glavu, CT nije pokazao nikakvih lezija, on je promatran, pregledan od strane naše neurokirurške službe, te je pušten kući dobrog općeg stanja. Drugi ozlijeđeni zadobio je prijelom ruke i otpušten je kući, a gospođa je pregledana radi udaraca u područje donje čeljusti i prsne kosti - rekla je Ana Mišković, specijalistica hitne medicine, za HRT.

- Njihova kazna je prekršajna i nema potrebe za zadržavanje u pritvoru, nema riječi o počinjenju kaznenog djela, nemamo saznanja da je riječ o težim ozljedama po kojima bi netko od počinitelja trebao ostati u pritvoru, rekla je Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske. 

U razgovoru za Dnevnik HTV-a dopročelnik HGSS-a Marko Rakovac ponovio je da HGSS najoštrije osuđuje ovakav besprizoran čin nasilja. Naglasio je da se ovakve stvari nikada ne bi trebale događati te izrazio nadu da će ozlijeđeni biti u redu. Ako se ustanovi da je ipak riječ o teškoj tjelesnoj ozljedi, očekuje da počinitelji budu adekvatno sankcionirani.  

- Još uvijek sam u šoku. Na kraju svih aktivnosti tog dana, uključujući dežurstvo na skijalištu i jednu akciju spašavanja zalutalih planinarki nedaleko od Platka, opuštali smo se u kafiću. Bila je odlična atmosfera, kad smo nešto prije 20 sati primijetili automobil kako "drifta" na skijalištu nedaleko od tog kafića. Vidjeli smo da se zaglavio i da ga vozač i putnici pokušavaju izvući iz snijega, a ubrzo smo prestali razmišljati o tome - rekao je Marko Andrić, Pročelnik Stanice Rijeka Gorske službe spašavanja.

Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.

Treba li napad na HGSS-ovce kvalificirati kao napad na službenu osobu?

- Mi smo gorska služba spašavanja naše djelatnosti obavljamo putem javnih ovlasti od interesa za Republiku Hrvatsku samim tim odgovor je jasan, mi smo službene osobe, a u ovom slučaju kolege su bile na zadaći to se dogodilo netom iza u odori i mislim da je stvar jasna - rekao je Josip Brozičević, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja za RTL.

Ranije su iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka poručili kako je sve troje pacijenata otpušteno na kućno liječenje:

“Svi pacijenti otpušteni su na kućnu njegu s lakšim ozljedama. Nemamo drugih komentara”, poručili su kratko iz riječkog KBC-a.
Za Dnevnik Nove TV je liječnica iz KBC Rijeka Ana Mišković rekla da je jedan od napadnutih zadobio prijelom ruke, no- premda se svaki prijelom ruke klasificira kao teška tjelesna ozljeda (osim prijeloma prsta), liječnica je dodala i da su napadnuti "zadobili lakše tjelesne ozljede".

Tu je nelogičnost potom za istu televiziju pokušao objasniti ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Alen Ružić, inače član HDZ-a, kao što je član i otac jednog od nasilnika: “Nije se radilo o frakturi, već o pomaku jedne koščice u šaci. Kolege su kost vratile na mjesto”. Prema njemu, ozljeda se prati i – ako dođe do pogoršanja – postoji mogućnost da se ozlijeda iz lakše prekvalificra u težu. 

Najčitaniji članci