Obavijesti

News

Komentari 5

Divlju vožnju iz Triera snimile gradske kamere, još uvijek se ne zna pravi razlog napada

Divlju vožnju iz Triera snimile gradske kamere, još uvijek se ne zna pravi razlog napada

U Njemačkoj je zbog brze vožnje 51-godišnjeg vozača poginulo petero ljudi, među njima i devetomjesečna beba i njezin otac...

Bernd Walter, 51-godišnji vozač luđačkom je vožnjom prouzročio ubojstvo petero ljudi, među kojima je bila i devetomjesečna beba, prenosi Mail Online

Napadača su snimile gradske kamere na kojima se jasno vidi kako je luđačkom vožnjom usmrtio petero pješaka: tri žene u dobi od 25, 52 i 73 godine, muškarca (45) te devetomjesečno dijete, a 18 je ljudi lakše ozlijeđeno. 

Site where a car crashed into pedestrians in Trier

Napadač je odmah ispitan od strane policije, no još uvijek nije poznat pravi razlog napada.

- Očekujemo da će više svjedoka istupiti kada se početni šok povuče - rekao je glasnogovornik policije.

Site where a car crashed into pedestrians in Trier

Policija je brzo nakon uhićenja izvijestila kako je vozač (51) s područja Triera imao značajnu količinu alkohola u sebi. Tužitelj Peter Fritzen istaknuo je da su mu izmjerili 1,4 promila.

Nema naznaka da se radilo o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom. 

Potreseni gradonačelnik Wolfram Liebe je na konferenciji rekao kako je to najgori dan u povijesti grada od Drugog svjetskog rata. 

People pay their respects near the site where a car crashed into pedestrians in Trier

Osumljičeni je zadržan u pritvoru i ispitan od strane policije. Policija je u svom priopćenju izvijestila da još uvijek procjenjuju napadačevu mentalnu stabilnost i pokušavaju dokučiti glavni motiv njegovog čina. 

Site where a car crashed into pedestrians in Trier

Nakon što je javnosti objavljen identitet napadača, odmah su počeli pristizati negativni komentari. Susjedi su osumnjičenog opisali kao pijanca, besposličara i čudaka koji nikada nije ulijevao povjerenje.

Ovaj je incident građanima Triera vratio bolna sjećanja na stravičan incident iz 2016.-te godine u Berlinu. U tom je napadu pristaša islamske državne džihadističke skupine kamionom usmrtio 12 osoba.