News

Komentari 20

Djeca 2. razreda u kinu Tuškanac gledala pornić!

Djeca 2. razreda u kinu Tuškanac gledala pornić!

250 djece više osnovnih škola u kinu Tuškanac imalo je priliku gledati eksplicitne scene seksa u okviru terenske nastave iz medijske kulture

Sin mi je nakon crtića rekao da je 'gola teta golom stričeku radila nešto dolje’, rekao je jedan od roditelja, čiji je 7-godišnjak u četvrtak sa školom bio u kinu. Oko 250 učenika 2. razreda zagrebačkih OŠ “Pantovčak”, “Gračani”, “Marija Jurić Zagorka” iz Dubrave i “Ivan Filipović” iz Maksimira trebala su u 10.30 gledati crtić “Baltazar” u kinu Tuškanac.
Djeca iz OŠ “Pantovčak” i “M. J. Zagorka” stigla su 20-ak minuta prije. Ušla su u dvoranu, a na platnu je već bila projekcija španjolskog filma “Fausto”. Među njima je bila starija kći ministra obrazovanja Dragana Primorca i sin direktora Jadran filma Vinka Grubišića.
- Kako mi je on ispričao, samo je odjednom nastao tajac. Učiteljica koja se okrenula i vidjela lascivne scene počela je vikati: 'Gasite, gasite”, stala pred platno i raširila ruke. Meni je sin poslije rekao da bi i on htio da mu teta to radi kad odraste - u šoku nam je pričao jedan roditelj.
U kinu priznaju da je riječ o propustu i kažu da je njihov djelatnik s dugogodišnjim stažem u pauzi između projekcija testirao sigurnost projektora koristeći kopiju tog filma. Ispričali su se roditeljima zbog neugodnosti.
- Riječ je o art filmu koji ima tu jednu lascivnu scenu. Kako mu se dogodilo da baš u trenutku kad su djeca ulazila to pusti, nije mi jasno. Posebno mi je žao jer je projekt 'Škola u kinu Tuškanac’ dosad bio dobro prihvaćen - objasnila je Vera Robić-Škarica, tajnica Filmskog saveza koji vodi projekt.

MINISTAR PRIMORAC ŠOKIRAN PROPUSTOM KINA
Šokiran sam i to je apsolutno za osudu svake vrste. Već sam obavijestio gradske vlasti i obećali su da će učiniti sve da utvrde tko je odgovoran za takav propust, rekao je ministar školstva i obrazovanja Dragan Primorac.
- Tamo je bila i moja kći, no na sreću, kratko je trajalo pa ništa nije ni primijetila - kaže Primorac.
Ministarstvo je ove godine uvelo kinoprojekcije kao dio terenske nastave iz medijske kulture.
Ljutitim se roditeljima ispričao i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Pavle Kalinić te je naveo kako su kino Tuškanac upozorili da se takvi propusti ne smiju događati. No roditelji tom isprikom nisu zadovoljni.

Najčitaniji članci