Obavijesti

News

Komentari 17

Djeca daruju djeci za Božić: Lucija i Borna pokrenuli akciju

Djeca daruju djeci za Božić: Lucija i Borna pokrenuli akciju
3

Lucija Lulić (7) iz Karlovca i Borna (10) iz Osijeka pokrenuli su akcije, ujedinili roditelje i prijatelje te skupili novac i darove za djecu koja to ovog Božića nemaju

VIDEO

Lucija Lulić (7), učenica prvog razreda, u srijedu je u pratnji majke Nikoline i učiteljice Davorke Jusupović darivala 76-ero djece, štićenike Dječjeg doma “Vladimir Nazor”.

Sve je počelo kad je djevojčica s roditeljima šetala kraj zgrade Doma “Vladimir Nazor” i doznala da su u njemu smještena djeca koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb. Odmah je poželjela ući. Nakon kratkog susreta s djecom Lucija je shvatila da postoje djeca koja nemaju sve što ima ona. Tad je odlučila da će svakom od njih darovati nešto kako bi im Božić bio što sretniji.

Lucija želi da sav novac ide djeci koja nemaju

- Vidjela sam koliko im je teško jer nemaju roditelja i odlučila sam pomoći da im bude sretniji Božić. Za svakog smo napravili čestitke, kuglice za bor, a od prikupljenih igračaka i slatkiša složili smo paketiće za svakog od njih kako bi bili sretni - kazala je Lucija, koja osim dobra srca ima puno ozbiljnije ambicije. Dodala je da želi biti predsjednica kako više ne bi bilo alkoholičara, siromaštva, droge i pušača... Želi da sav novac ide djeci koja nemaju. 

"Meni ne treba ništa, ja želim drugima uljepšati Božić"

Nekoliko stotina kilometara dalje, u Osijeku, mali Borna Krušlin pravo je slikarsko čudo.

- Meni ne treba ništa, ja želim drugima uljepšati Božić i darovati cijelu izložbu slika - rekao je Borna (10), učenik 5. razreda osnovne škole, koji je u srijedu u galerijskom prostoru Knjižare Nova na Trgu Ante Starčevića u Osijeku postavio svoju već drugu samostalnu izložbu. I koja je, kao i ona prije godinu dana, humanitarnoga karaktera.

Naime, Borna je odlučio svih 12 izloženih slika prodati najmanje po 200 kuna po slici te cijeli prihod uručiti udruzi Down iz Osijeka.

- Pomozimo ovoj djeci, oni su anđeli, njima će i donacija od nekoliko kuna puno značiti - obratio se Borna mnogobrojnoj publici, koja ga je doslovno shvatila i u nekoliko minuta pokupovala sve slike. Dodao je kako, kad nešto zamisli, odmah to mora preseliti na platno, pa makar boja odleti i na zid. Tako da tata Darko Krušlin svake godine mora ličiti sobu svojeg malog slikara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...