Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Stotine djece na Pagu trčalo za pomoć bolesnim djevojčicama

Na dan utrke postavljene su kasice Crvenog križa pa je tako u petak skupljeno čak 6800 kuna. Svi koji žele pomoći Eni i Martini, donaciju mogu uplatiti na račun: IBAN: HR3024020061500039886

Foto: Privatni album
2 komentara

Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčalo je u petak humanitarnu utrku, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica – Ene Škoda (9) i Martine Sabolić (12).

Ena boluje od rijetke bolesti kostiju od rođenja, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na skupe operacije. Martina je pak nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna. 

Utrka pod nazivom ‘Run Croatia Kids Run 2018’ održala se u sklopu projekta ‘Travanj na otoku!’, a u organizaciji Run Croatie i Udruge Kissa. Glavni pokrovitelj je Turistička zajednica Grada Paga.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima”, poručili su organizatori.

BILA JE NA 9 OPERACIJA Pažanka Ena: ‘Hvala od srca svima koji su trčali za mene’

Na dan utrke postavljene su kasice Crvenog križa pa je tako u petak skupljeno čak 6800 kuna. Svi koji žele pomoći Eni i Martini, donaciju mogu uplatiti na račun: IBAN: HR3024020061500039886

- Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju sa čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopadisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove. Golemi nam je izdatak također i nabava skupe ortoze za koju se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva - ispričali su roditelji male Ene.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message